L'atletisme valencià guanya tres medalles en l'europeu sub-23 de Tallin

La benicassuda Claudia Conte s'ha penjat la medalla de plata en heptatló; el bellreguardí Quique Llopis, la de bronze en 110 tanques, i l'oriolana Carmen Marco, la de plata en el relleu 4 x 100

Les tres medalles de l'atletisme valencià: Claudia Conte, Quique Llopis i Carmen Marco
Les tres medalles de l'atletisme valencià: Claudia Conte, Quique Llopis i Carmen Marco / Twitter: @atletismoRFEA

L'atletisme valencià ha aconseguit tres medalles en els campionats d'Europa d'atletisme sub-23 que es disputen a Tallin (Estònia). La benicassuda Claudia Conte ha guanyat la medalla de plata en heptatló; el gandià Quique Llopis, la de bronze en 110 tanques, i l'oriolana Carmen Marco, la de plata en el relleu 4 x 100. Aquesta és la primera vegada que l'atletisme valencià suma tres metalls en un europeu sub-23, ja que el rècord estava en les dues que va aconseguir Eusebio Cáceres fa huit anys a Tampere 2013.

Amb 6.186 punts, l'atleta de Benicàssim ha aconseguit la segona millor marca espanyola de la història en la modalitat d'heptatló i ha millorat en més de 150 punts la seua personal. El de Gandia ha finalitzat en tercer lloc en la prova de 110 metres tanques amb una marca de 13.44. La victòria ha sigut per al navarrés Asier Martínez. Marco, formant el relleu 4 x 100 juntament amb Aitana Rodrigo, Jaël Bestué i Eva Santidrán, ha realitzat l'última posta. A més de la segona posició final, l'equip espanyol també ha aconseguit el rècord estatal de la categoria amb un temps de 43.50, que també és la quarta millor marca espanyola de tots els temps en categoria absoluta.

Conte, Llopis i Marco han ampliat a huit les medalles de l'atletisme valencià en un Campionat d'Europa sub-23. Se sumen així a Concha Montaner (plata en longitud el 2001), Miguel Ángel Sancho (bronze en altura el 2011), Eusebio Cáceres (or en longitud i bronze en 4 x 100 m el 2013) i Jorge Ureña (plata en decatló el 2015).

L'atletisme espanyol ha tingut una actuació històrica a Tallin on ha aconseguit el seu rècord de medalles en un Campionat d'Europa sub-23. Amb 15 metalls, tres d'or, set de plata i cinc de bronze, supera el rècord de deu obtingut a Amsterdam el 2001.

Sara Gallego, plata i rècord d'Espanya en 400 tanques

Una de les grans protagonistes del Campionat d’Europa ha sigut la catalana Sara Gallego, que ha aconseguit batre el rècord d'Espanya absolut en els 400 tanques, que estava en poder de la canària Cristina Pérez des de feia 33 anys. L’atleta de Barcelona ha guanyat la medalla de plata a Tallin amb una marca de 55.20. 

El rècord de Cristina Pérez, establit el 26 de setembre de 1988 durant els Jocs Olímpics de Seül, era el segon més vell de la llista femenina, només tres mesos posterior al de 800 metres de l'alabesa Maite Zúñiga (1.57.45).

Sara Gallego, després de quedar segona
Sara Gallego, després de quedar segona / Twitter: @atletismoRFEA

També et pot interessar

stats