L’alemanya Clara Koppenburg guanya la III Setmana Ciclista Valenciana

Finalment, l’alt del Xorret del Catí ha estat definitiu i la victòria dissabte de Klara Koppenburg li va donar avantatge suficient per a aconseguir la general.

L’alemanya Clara Koppenburg guanya la III Setmana Ciclista Valenciana
L’alemanya Clara Koppenburg guanya la III Setmana Ciclista Valenciana

La quarta i darrera etapa eixia aquest diumenge de matí des de l’Albereda de València i recorria les comarques del Camp del Túria i Camp de Morvedre per acabar a Sagunt. Com estava previst, els 98 quilòmetres s’han corregut pràcticament en pilot i s’ha decidit a l’esprint. La finlandesa Lotta Lepistö ha repetit victòria ja que divendres, a Vila-real, també es va imposar a l’esprint.

El podi de la general l’ha completat la italiana Paladín i la sud-africana Asley Moolman. La primera valenciana ha sigut la ciclista de Torrent Cristina Martínez, que ha estat quarta en la general i s’ha posat el mallot groc.

El millor equip ha estat el WNT_ROTOR, i el mallot de la muntanya se l’ha adjudicat Soraya Paladin.

Aquesta tercera edició de la Volta femenina va partir amb 176 corredores procedents de tot el món, en concret de 26 equips, 21 d’ells estrangers. Es demostra així l’interés que ha despertat en el panorama internacional del ciclisme, perquè forma part del calendari de l’UCI.

Han sigut quatre dies d’intensa competició. La primera etapa va trancórrer entre Cullera i Gandia. 126 quilómetres amb dos ports de muntanya a Barxeta i Barx. La guanyadora va estar l’estatunidenca Ruth Winde.

El segon dia, la serp multicolor recorregué 98 quilòmetres amb eixida des de Borriol i arribada a Vila-real, a comarques del nord. La finlandesa Lotta Lepistö va ser la guanyadora, de la mateixa manera que aquest diumenge a la darrera etapa, cosa que confirma que és una esprínter de primer orde.

Les dures rampes de la pujada al Xorret de Catí han desequilibrat la general, i l’alemanya Clara Koppenburg, a banda de guanyar l’etapa, va aconseguir el mallot de la general, que ja no ha deixat anar.

També et pot interessar