L'alacantí Joaquín Candel arriba sisé en la carrera més dura del món

En la Yukon Arctic Ultra, Candel ha recorregut 700 quilòmetres durant 12 dies i ha hagut de suportar temperatures de 40 sota zero.

L'alacantí Joaquín Candel arriba a la meta després de recórrer 700 quilòmetres.
L'alacantí Joaquín Candel arriba a la meta després de recórrer 700 quilòmetres.

L' alacantí Joaquín Candel ha quedat en sisena posició en la Yukon Arctic Ultra, una de les proves d'esport extrem més dures del món. Candel ha recorregut vora 700 quilòmetres durant 12 dies i ha hagut de suportar temperatures de 40 sota zero. 

Se sap com comença però no com acaba la Yukon Arctic Ultra, que recorre les gelades terres canadenques i obliga els participants a assumir els greus riscos que comporta una carrera tan dura. Joaquín Candel s'inscrivia per tercera vegada, i en esta ocasió havia optat per la prova més llarga, vora 700  quilòmetres de desafiaments constants. Superar cada jornada ha sigut tot un repte, com la possibilitat de patir congelació. Els corredors passaven la nit a la intempèrie en les tendes de campanya que portaven a més de 40 sota zero.

La congelació era un dels principals perills, però també podien caure en la desorientació, ser atacats per animals o patir allaus. Joaquín Candel, l'ultrafondista alacantí que ha arribat en sisena posició ha assenyalat que l'última etapa la va fer en 17 hores sense parar. El pilot aeronàutic de professió que viu als Estats Units, ha comentat que es va quedar dormit mentre corria, cosa que li va provocar una congelació en el nas.  Després de 12 dies de patiment i esforç, el primer que ha fet Joaquín Candel és menjar a cobert i en  condicions i anar-se'n a descansar.  

El cas de Roberto Zanda, 14 hores perdut en la neu 

En esta edició no hi ha hagut accidents greus. L'any passat, tot un expert, l'italià Roberto Zanda va patir l'amputació de les cames, d'una mà i de part de l'altra després de desorientar-se en la carrera i caure a la neu. Va estar 14 hores perdut a  la intempèrie fins que el van poder rescatar. La experiència viscuda  per Zanda l'ha convertida en un llibre; La vita oltre, una història de supervivència. 

També et pot interessar