Kipchoge baixa de les dues hores en la marató

El kenyà posseïdor del rècord del món ha cobert el repte Ineos en un temps estratosfèric (1:59:40).

Eliud Kipchoge, amb el registre aconseguit a Viena
Eliud Kipchoge, amb el registre aconseguit a Viena

Per si algú tenia dubte, Eliud Kipchoge s'ha confirmat aquest dissabte com el millor maratonià de la història en baixar de les dues hores en la prova dels 42 quilòmetres i 195 metres.

L'atleta ha trencat una de les barreres més difícils de batre i ha passat la meta instal·lada al Prater de Viena en un temps d'1:59:40. La marca no l'homologarà la IAFF per haver tingut ajudes evidents, com ara la col·laboració de 41 llebres, entre les quals hi havia campions olímpics i mundials, que s'han anat donant relleus i que han espentat el kenyà cap a un registre estratosfèric. 

Tot formava part del repte Ineos, una operació preparada a consciència que no ha deixat cap detall al atzar. Un cotxe amb un làser que marcava el ritme indicava el lloc que havia d'ocupar cada integrant del grup. Cinc dels set atletes que acompanyaven el recordista mundial de la distància han format una figura amb forma de V per tal d'envoltar el seu company en tot moment i l'han acompanyat fins als 500 metres finals, quan el kenyà ha cobert la distància en primera posició. 

Amb aquest registre es torna a demostrar que els límits humans no existeixen i que, amb un treball en equip, es poden aconseguir tots els desafiaments.

També et pot interessar