La Marató de València es converteix en la segona més ràpida del món

Kelvin Kiptum i Amane Berisso han batut els rècords de la prova amb la tercera millor marca masculina i femenina de tots els temps, i Marta Galimany, el rècord d'Espanya

Kiptum, en l'arribada a meta

La 42a edició de la Marató de València ha deixat una pluja de rècords. El kenyà Kelvin Kiptum i l'etíop Amane Berisso han sigut els guanyadors en categoria masculina i femenina, respectivament, i han aconseguit la millor marca històrica en la prova. Kiptum, que debutava en la distància, ha entrat a meta amb un temps de 2:01:53, el tercer millor temps de la història en una marató, que situa València com la segona ciutat més ràpida del món, per darrere de Berlín.

Només el kenyà Eliod Kipchoge i l'etíop Kenenisa Bekele havien aconseguit baixar abans de les 2:03:00 h, els dos a Berlín. El tanzà Gabriel Geay ha acabat segon i la tercera plaça ha sigut per al campió mundial de marató, l'etíop Tamirat Tola.

Berisso ha donat la sorpresa amb el triomf en categoria femenina, quan totes les mirades estaven posades en la seua compatriota Letesenbet Gidey. L'etíop ha finalitzat la prova amb un temps de 2:14:58, la tercera millor marca femenina de la història. Només dues dones havien baixat abans de les 2:15:00: Brigid Kosgei (2.14:04) i Ruth Chepngetich (2.14:18), les dues en la Marató de Chicago.

Gidey s'ha hagut de conformar amb la segona plaça i amb el millor debut de la història en la distància, amb un temps de 2:16:51. El pòdium l'ha completat la kenyana Sheila Chepkirui. La catalana Marta Galimany també ha batut el rècord d'Espanya amb un temps de 2:26:14. L'anterior marca estava en poder de la castellanolleonesa Ana Isabel Alonso des del 1995, quan va aconseguir finalitzar la Marató de Sant Sebastià amb 2:26:51.

Aquesta edició de la Marató ja tenia dos rècords abans de començar: el nombre de participants (30.000) i el de corredors estrangers, al voltant de 15.000, de 124 països diferents. Però encara n'ha batut un altre més, les persones que han travessat la meta: 21.813.

També et pot interessar

stats