Els kenyans Ebenyo i Jeruto guanyen la 10K de València

Més de 7.000 corredors i corredores han gaudit de la primera prova de l'any i del millor 10K d'Espanya i el més ràpid del món

Eixida de la prova
Eixida de la prova / 10K València

Més de 7.000 corredors han participat en la primera prova de l'any, la 10K de València, que enguany ha disputat la catorzena edició. Els guanyadors absoluts de la 10K més ràpida del món han sigut els kenyans Daniel Simiu Ebenyo, en categoria masculina, i Norah Jeruto, en la femenina.

Ebenyo s'ha imposat amb un temps de 26:58, l'onzena millor marca de la història, després d'un espectacular últim quilòmetre que li ha permés baixar dels 27 minuts. D'altra banda, Jeruto ha sigut la vencedora amb un temps de 30:35, encara que no ha pogut assolir un dels objectius de la prova, batre el rècord del món de Gezahegne (29:38).

En homes, Carlos Mayo ha sigut el millor espanyol (28:12), però tampoc no ha pogut batre el rècord estatal de Toni Abadía (27:48). En dones, la guanyadora ha sigut Meritxell Soler, que ha parat el crono en 32:34, cinquena millor marca espanyola en la distància de tots els temps.

Enguany la prova ha rescatat el 10Kids, que va haver de cancel·lar-se en l'última edició. Vora 400 xiquets menors de 16 anys han pogut recórrer alguns metres del circuit de la carrera.

També et pot interessar

stats