Kebede bat el rècord mundial en la Mitja Marató de València

La corredora etíop Gudeta Kebede ha aconseguit un nou rècord mundial en la Mitja Marató de València amb un temps d'1h 06' 11''.

L'atleta etíop, Netsanet Gudeta Kebede, creua la meta en primer lloc en el Mundial de Mitja Marató de València
L'atleta etíop, Netsanet Gudeta Kebede, creua la meta en primer lloc en el Mundial de Mitja Marató de València / Juan Carlos Cárdenas (EFE)

El rècord mundial femení s'ha aconseguit vencent les fortes ratxes de vent i, en algun moment, la pluja. Durant la prova les ratxes han arribat als 40 quilòmetres per hora.

Ningú no volia vent i l'organització no enviava els atletes a lluitar contra els elements. Al contrari, l'organització de la carrera s'havia fet amb una gran professionalitat i amb un estudi exhaustiu dels 21 quilòmetres de trajecte. Es volia resguardar els atletes del vent i permetre una prova atractiva en un terreny pla i amb moltes rectes. També es volia mostrar València a tot el món. Però el mal dia no era previsible.

A pesar de totes les dificultats, l'etíop Gudeta Kebede ha aconseguit un nou rècord mundial en cobrir el recorregut de 24 quilòmetres de la carrera en 1h, 6', 25'', catorze per davall de l'anterior plusmarca en mitja marató. No era la favorita, lloc que ocupava la kenyana Joyciline Jepkosgei, que ha quedat segona. Tercera ha sigut la també kenyana Pauline Kamulu.

La millor espanyola, en el lloc 33

La millor classificada espanyola, en el lloc 33, ha sigut Trhas Begre, tot i que en la puntuació per equips Espanya ha sigut la que fa 12. El primer lloc ha sigut per a Etiòpia.

En la carrera masculina no hi ha hagut tanta sort. Cap corredor ha aconseguit rebaixar el rècord, establit en 59 segons pel mateix atleta, el kenyà Geoffey Kamworor, que ha guanyat amb un temps de 1h 00' 02'', és a dir, li han faltat 3 segons per a batre el rècord. El vent sí que ha passat factura als homes. Segon ha quedat Abraham Cheroben, de Bahrain, i el tercer lloc ha sigut per a l'eritreu Aron Kifle. En equips, la primera plaça l'ha guanyada Etiòpia i Espanya ha quedat huitena.

Participació de 14.500 persones

Més enllà de les victòries i les classificacions, cal destacar també la gran participació d'aquesta mitja marató. Hi han participat 14.500 aficionats i el públic hi ha acudit massivament, tot i el dia ventós i, a voltes plujós, que hi ha hagut a València.

La ciutat ha demostrat la seua capacitat per a organitzar esdeveniments internacionals d'aquesta classe i el rècord mundial femení n'ha sigut una bona recompensa. El vent ha intentat impedir-ho, però de vegades la lluita, l'esforç personal i les coses ben fetes poden véncer les adversitats meteorològiques.

També et pot interessar

stats