Julia Figueroa, fora de Tòquio en huitens de final

Demà l'alacantina Ana Pérez Box té l'oportunitat de tornar a aconseguir una medalla 21 anys després de la que va obtindre Isabel Fernández

Julia Figueroa, durant el combat
Julia Figueroa, durant el combat contra la israeliana Shira Rishony / Efe

El judo espanyol haurà de continuar esperant per a collir l'anhelada medalla olímpica que se li resisteix des de fa 21 anys, després de veure com dues de les seues principals armes, el madrileny Fran Garrigós i la cordovesa establida a València Julia Figueroa, s'acomiadaven de la capital japonesa només començar.

Figueroa, que s'entrena al Judo Club València, va ser medallista de bronze en els Mundials de Budapest, però no ha pogut passar dels huitens de final en la cita olímpica.

Després d'imposar-se amb comoditat a la turca Gulkader Senturk en el seu debut en la competició, la judoka cordovesa, número 5 de la classificació mundial de la modalitat de menys de 48 quilos, s'ha enfrontat en el seu segon combat contra la israeliana Shira Rishony, a la qual s'havia imposat en quatre de les cinc ocasions en què s'havien enfrontat amb anterioritat. Precedents que no han servit de res a Julia Figueroa que ha vist com en cinquanta segons se li escapava el combat i les possibilitats de medalla.

Aquestes derrotes obligaran l'equip espanyol a continuar esperant per a aconseguir l'anhelada medalla olímpica que se li resisteix des dels Jocs de Sidney 2000 en els quals l'alacantina Isabel Fernández es va penjar l'or en la categoria de 57 quilos. Una llarguíssima espera a la qual tractarà de posar fi aquest diumenge l'alacantina Ana Pérez Box, vigent subcampiona del món, en la categoria de fins a 52 quilos.

També et pot interessar

stats