Juan Ayuso guanya la cinquena etapa del Tour de Suïssa

És la seua tercera victòria com a professional i la segona d'enguany després de l'aconseguida en el Tour de Romandia

Tour de Suisse - 5th stage
Juan Ayuso, en l'arribada a La Punt (Suïssa) / GIAN EHRENZELLER

El ciclista de Xàbia (Marina Alta) Juan Ayuso ha aconseguit la victòria en l'etapa reina del Tour de Suïssa, imposant-se en solitari a la resta de favorits després de completar 211 quilòmetres, entre Fiesch i La Punt.

Quan faltaven quinze quilòmetres, Ayuso ha accelerat i ha avançat els rivals i ha batallat amb intel·ligència els quilòmetres decisius fins a la meta. No sols ha caçat els dos rivals escapats, sinó que ha seguit a bon ritme fins a coronar en solitari l'últim port de la jornada.

Amb el triomf, el ciclista valencià retalla distàncies i se situa a díhuit segons del líder, amb la qual cosa ocupa el tercer lloc a la classificació. De moment, Mattias Skjelmose recupera el lideratge, que va recuperar el mallot de líder en detriment de l'austríac Félix Gall (que es queda segon, a huit segons).

Demà es disputarà la sisena de les huit etapes, un trajecte de 215,3 quilòmetres entre La Punt i Oberwil-Lieli, la qual cosa la converteix en la més llarga de la present edició del Tour de Suïssa. Començarà amb diverses ascensions i alternarà diferents desnivells per a acabar amb 2,5 quilòmetres de pujada.

També et pot interessar

stats