Juan Ayuso debutarà en l'última Volta a la Comunitat Valenciana d'Alejandro Valverde

L'estrela belga, Remco Evenenpoel, i el guanyador del Giro el 2020, Tao Geoghegan, ja estan confirmats. El valencià Joan Bou estarà en l'eixida de les Alqueries

La 73 edició de la Volta a la Comunitat Valenciana s'ha presentat a l'edifici Veles e Vents de la Marina de València (L'Horta)
La 73 edició de la Volta a la Comunitat Valenciana s'ha presentat a l'edifici Veles e Vents de la Marina de València (L'Horta)
13 de gener 2022 - 21:40

El ciclista de Xàbia (Marina Alta) Juan Ayuso (UAE Emirates) debutarà en la Volta a la Comunitat Valenciana, que s'ha presentat aquest dijous a l'edifici Veles e Vents, a la Marina de València i que tindrà lloc del 2 al 6 de febrer. La promesa del ciclisme espanyol compartirà carretera amb l'excampió del món, Alejandro Valverde (Movistar), que correrà per última vegada la prova valenciana, de la qual és qui més vegades l'ha guanyada: en total, tres edicions.

Ayuso, que comparteix equip amb Tadej Pogaçar, guanyador dels dos últims Tours i de la ronda valenciana en el 2019, és una de les atraccions de la prova, en què també estaran, segons ha confirmat l'organització a À Punt Mèdia, l'estrela belga, Remco Evenenpoel (Quick-Step-Alpha Vinyl Team), a qui les lesions van minvar la temporada passada, i el guanyador del Giro el 2020, el britànic, Tao Geoghegan (INEOS Grannadiers). Altres corredors participants són Vincenzo Nibali i David de la Cruz (Astana), Jakob Fulsang (Israel), Matej Mohoric i Jack Haig (Bahrain), i el reconegut esprintador holandés Fabio Jakobsen (Quick Step), entre altres.

Sterrato al Maigmó, etapa reina

Quant al recorregut, una de les novetats que tindrà la prova és l'sterrato (camins de terra, però vàlid per a bicicletes de carretera), present en algunes clàssiques italianes (Strade Bianche, Toscana), i també present en l'últim Giro d'Itàlia, i que marcarà el final de l'etapa reina, la tercera (Alacant-Tibi Antenes del Maigmó), amb uns tres quilòmetres de terra, encara que la meta serà en asfalt.

Joan Bou (Euskaltel-Euskadi) serà l'altre valencià del pilot. El ciclista de València, que va brillar en la primera participació en la Vuelta (2021), amb dues fugues d'entitat i el premi a la combativitat en l'etapa que acabà a Cullera), completa la participació valenciana.

Etapes de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana (del 2 al 6 de febrer)

ETAPA 1 (dimecres, 2 de febrer) 173 km LES ALQUERIES-TORRALBA DEL PINAR

ETAPA 2 (dijous, 3 de febrer) 172 km BÉTERA-TORRENT

ETAPA 3 (divendres, 4 de febrer) 156 km ALACANT-ALT DE LES ANTENES DEL MAIGMÓ DE TIBI

ETAPA 4 (dissabte, 5 de febrer) 193 km ORIOLA-TORREVELLA

ETAPA 5 (diumenge, 6 de febrer) (92 km) PATERNA-VALÈNCIA

També et pot interessar

stats