Les joves Emma Raducanu i Leylah Fernández, finalistes de l'Obert dels Estats Units

Serà la primera final entre dos jugadors molt joves des de 1999, quan Serena Williams, de 17 anys, va derrotar Martina Hingis, de 18

La vallera Sara Sorribes va ser superada en setzens de final per la britànica Emma Raducanu en dos sets (6-0 i 6-1) / Efe

La rebel·lió dels joves ha arribat a l'Obert dels Estats Units. Si fa uns dies el murcià Carlos Alcaraz va fer història en convertir-se en el jugador més jove en arribar a quarts del torneig, ara han sigut dues dones, de 18 i 19 anys, les que disputaran la final més inesperada.

L'anglesa Emma Raducanu i la canadenca Leylah Fernández, amb un tenis molt similar basat en la rapidesa i un joc ofensiu, lluitaran pel títol a Flushing Meadows tot i no estar, ni de bon tros, entre les favorites. El seu joc, actitud i rendiment en el camp han fet que els aficionats novaiorquesos, davant l'absència de la llegendària Serena Williams, els donaren tot el seu suport per a ajudar-les a estar en la seua primera final de Grand Slam.

Una final que serà la primera entre dos jugadors molt joves des de l'Obert dels Estats Units de 1999, quan Serena Williams, de 17 anys, va derrotar Martina Hingis, de 18. A més, Raducanu és el finalista més jove d'un gran torneig des que Maria Xaràpova va guanyar Wimbledon als 17 anys el 2004.

L'anglesa arribava com la número 150 del món, una posició que va obligar-la a disputar la classificació per al torneig. Després, en la fase final, va derrotar la valenciana Sara Sorribes i altres de rànquing superior com Bencic o Sakkari. Fernández, per la seua part, no va haver de jugar la fase prèvia, però va deixar en el camí Osaka, Svitolina i Sabalenka, totes elles entre les cinc millors del món.