Josele Ballester debuta en l'Obert Britànic amb bona nota

El golfista castellonenc ha aconseguit la millor primera volta d'un amateur espanyol en el torneig

Josele Ballester, durant la primera ronda de l'Obert Britànic
Josele Ballester, durant la primera ronda de l'Obert Britànic / Adam Vaughan (Efe)

L'Obert Britànic ha sigut l'escenari del debut en un major d'una jove promesa valenciana del golf, Josele Ballester. I el jugador de Castelló de la Plana, que s'ha classificat per a disputar el torneig després de la victòria en el Campionat d'Europa Amateur, ha començat amb una volta esperançadora.

Ballester ha completat la primera jornada amb 73 colps, amb dos birdies i quatre bogeys. Aquest resultat suposa la millor primera volta d'un amateur espanyol en l'Obert Britànic. L'objectiu per a la segona jornada serà aconseguir superar el tall en el quart major de la temporada. Una fita que el seu ídol, el també valencià Sergio García, amb el qual comparteix club, no va aconseguir en la primera participació en aquest torneig, l'any 1996.

El millor espanyol en la primera jornada ha sigut el basc Adrrián Otaegui, que amb una volta de 67 colps, s'ha situat a només un dels líders, el sud-africà Christo Lamprecht, l'anglés Tommy Fleetwood i l'argentí Emiliano Grillo. La resta d'espanyols no han aconseguit acabar sota par la primera volta. Pablo Larrazábal i Nacho Elvira han acabat amb 72 colps, just per davant de Ballester, quart millor espanyol, que ha acabat fins i tot per davant del número tres del món, Jon Rahm. El basc ha completat una mala primera jornada, que el situa a huit colps de lideratge i que l'obliga a remuntar per a garantir-se un lloc el cap de setmana a Royal Liverpool.

També et pot interessar

stats