Joseba Albizu, campió de la setena edició de la Gegant de Pedra

El corredor és campió d'Espanya i d’Europa de bicicleta de muntanya i ha recorregut els 165 quilòmetres de la prova en poc més de huit hores.

Pòdium de la Gegant de Pedra, amb Joseba Albizu com a primer classificat. Llibert Mill i Alberto Fernández han quedat en el segon i tercer lloc respectivament.
Pòdium de la Gegant de Pedra, amb Joseba Albizu com a primer classificat. Llibert Mill i Alberto Fernández han quedat en el segon i tercer lloc respectivament. / Diputació de Castelló

Joseba Albizu ha guanyat la setena edició de la ultramarató Gegant de Pedra, la prova més exigent de bicicleta de muntanya, després de huit hores per les muntanyes de Castelló. El campió espanyol i europeu d'ultramaratons d'elit era un dels favorits juntament amb Tínker Juárez, l'estrela de la bicicleta de muntanya dels Estats Units. 

La carrera ha convocat vora 600 participants a l'Alcora, a la comarca de l'Alcalatén, que ha sigut el punt d'eixida i d'arribada de la prova. A les sis de la matinada ha arrancat aquesta setena edició. Els ciclistes disposaven de 17 hores per a finalitzar els 165 quilòmetres del recorregut, que travessava 13 localitats de Castelló i dues de Terol. El traçat ha sigut molt complicat, amb un desnivell positiu de 5.000 metres, ja que Castelló és la segona província més muntanyosa d'Espanya. Aquesta prova s'ha consolidat com la més dura de tot Espanya i de les més difícils d'Europa. 

Durant el recorregut hi ha hagut diversos punts de control, on els participants han pogut hidratar-se i agafar forces. A més, l'organització ha proveït tots els participants d'un dispositiu GPS que els ha permés fer un seguiment de cada corredor i verificar-ne la localització.

Un dels principals atractius d'aquesta prova ha estat en el fet que el recorregut circular rodejava el Parc Natural del Penyagolosa, la muntanya que li dóna nom a la carrera i el cim més alt de les comarques castellonenques.  

També et pot interessar

stats