José Manuel Rodríguez Uribes, nou president del CSE

Substitueix a Víctor Francos al capdavant de la institució

El nou president del CSD, José Manuel Rodríguez Uribes
El nou president del CSD, José Manuel Rodríguez Uribes / Consejo Superior de Deportes (CSD)

José Manuel Rodríguez Uribes, ministre de Cultura i Esport entre gener de 2020 i juliol de 2021, ha sigut nomenat aquest dimarts pel Consell de Ministres nou president del Consell Superior d'Esports (CSE), càrrec en el qual substitueix a Víctor Francos.

Rodríguez Uribes, nascut a Mislata, a l'Horta Sud, fa 55 anys, és el cinqué president del CSE en els cinc anys i mig de Pedro Sánchez com a president del Govern. Doctor en Dret, fins ara ocupava el càrrec d'Ambaixador Delegat Permanent d'Espanya davant la UNESCO.

El seu immediat predecessor, Víctor Francos, va dimitir el passat 14 de desembre al·legant "raons professionals" després de sis mesos al capdavant de l'organisme i que en el nou Executiu l'esport passara a dependre del ministeri d'Educació i Formació Professional, amb Pilar Alegría al capdavant, i no de Cultura com havia estat fins ara.

En la seua etapa com a ministre de Cultura i Esport, Rodríguez Uribes va haver d'afrontar el període més dur de la pandèmia. Amb Irene Lozano com a secretària d'Estat, es van impulsar els denominats "Pactes de Viana", entre la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i la LaLiga, que van permetre la posada en marxa del futbol professional. Així mateix, també es van activar els protocols per a permetre la preparació dels esportistes per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, que van ser ajornats un any, ja amb José Manuel Francos com a president de CSE. Va deixar el ministeri dues setmanes abans del començament dels Jocs, substituït per Miquel Iceta.

Ara, com a secretari d'Estat d'Esports, Rodríguez Uribes afronta el repte immediat d'uns nous Jocs Olímpics, que es disputaran a París del 26 de juliol a l'11 d'agost, i la preparació de la candidatura d'Espanya, al costat de Portugal i el Marroc, per a organitzar el Mundial de futbol de 2030, una vegada que la FIFA va decidir que és l'única que optarà a albergar la competició.

A més, durant el seu mandat, se celebraran les eleccions a la presidència de la RFEF, l'avançament de la qual va ser autoritzat pel seu predecessor en el càrrec, després del terratrémol que va provocar el 'Cas Rubiales', que hauran de celebrar-se en el primer quadrimestre de 2024.

També et pot interessar

stats