Jorge Garbajosa es postula per a presidir FIBA Europa

En cas de guanyar les eleccions convocades el 20 de maig, hauria de deixar el càrrec de president de la Federació Espanyola

Garbajosa, durant la final de la Copa del Rei de Badalona
Garbajosa, durant la final de la Copa del Rei de Badalona / Alejandro Garcia (Agència Efe)

Jorge Garbajosa, president de la Federació Espanyola de Bàsquet, es presentarà a les eleccions a la presidència de delegació europea de la Federació de Bàsquet Internacional (FIBA), que triarà nou rector el pròxim 20 de maig.

Hi ha dos candidats per a substituir al turc Turgay Demirel, Garbajosa i el francés Jean Pierre Siutat, president de la Federació francesa.

En cas d'eixir elegit, Garbajosa hauria de deixar el seu càrrec com a president de la Federació Espanyola, per la qual cosa també s'obriria un període d'eleccions. Un dels primers noms a eixir ha sigut el d'Elisa Aguilar, actual directora de competicions.

Garbajosa, que està des del 2016 al capdavant del bàsquet espanyol, podria ser el primer espanyol a presidir FIBA Europa, ja que la seua trajectòria i èxits com a dirigent, tant en les categories inferiors com amb la selecció absoluta, tant en xics com en xiques, li fan ser favorit per a modernitzar una institució que ha perdut tot el seu pes dins de l'estructura de FIBA.

També et pot interessar

stats