Díaz i Landassen esfumen dos rècords d'Espanya valencians

L'atleta d'origen cubà i nacionalitzat espanyol fa 17 dies ha millorat el de Torrijos mentre que la marató de Sevilla supera la de València

La Marató de Sevilla
Landassen a Sevilla i Díaz a Salmanca esfumen els rècords de Torrijos i de la Marató de València / Canal Sur i Federació Espanyola d'Atletisme

L'atleta Jordan Díaz, d'origen cubà i nacionalitzat espanyol fa 17 dies, ha establit un nou rècord d'Espanya absolut de triple salt amb una marca de 17,27 metres durant la final dels Campionats d'Espanya sub-23 de Salamanca.

El rècord nacional anterior pertanyia al castellonenc Pablo Torrijos amb una marca de 17,18 aconseguida l'1 de març de 2020 en els Campionats d'Espanya d'Orense.

Jordan Díaz, de 20 anys, s'entrena a Guadalajara en el grup del cubà Iván Pedroso i ha aconseguit el seu primer rècord espanyol de triple en el segon intent, després d'haver fet un nul en el primer torn de la final.

En aquest mateix campionat, els valencians Jorge Dávila i Quique Llopis s'han penjat la medalla d'or en l'heptatló i els 60 metres tanques, respectivament. Els dos, a més, han aconseguit la victòria amb un nou rècord. Els atletes de la Comunitat Valenciana han tornat amb quatre medalles, aquests dos ors i dues plates, una de Miguel Izquierdo en els 60 metres i una altra d'Andreu Boix en l'heptatló.

Dávila ha revalidat el títol amb 5.752 punts, que suposen un nou rècord dels campionats. Aquesta marca personal l'eleva, a més, com el segon millor espanyol sub-23 de tots els temps i tretzé absolut. Andreu Boix, ha finalitzat segon a més de dos-cents punts de Dávila (5.523).

En 60 metres tanques, Llopis ha batut el seu rècord dels campionats en les semifinals, amb una marca de 7,70, i en la final ha arrasat, amb un registre de 7,62. La quarta medalla valenciana l'ha guanyada Miguel Izquierdo, amb una marca de 7,71 en la final de 60 metres llisos, només per darrere de Bernat Canet (6,68).

La marató de València es queda sense rècord

Ayad Landassem ha batut el rècord d'Espanya en la marató de Sevilla amb un temps de 2 hores, 6 minuts i 25 segons, deu segons menys que el registre que va obtenir a València el 2020 i que Hamid Ben Daoud va repetir a finals de l'any passat.

Els etíops Asrar Abderehman, en homes, i Alemu Megertu, en dones, s'han proclamat campions de la XXXVII Marató de Sevilla, que tornava a celebrar-se dos anys després de l'anterior, per la pandèmia.

També et pot interessar

stats