Joan Barreda abandona el Dakar

El pilot de Torreblanca ha caigut en un barranc i ha hagut de renunciar al seu somni.

Joan Barreda abandona el Dakar
Joan Barreda abandona el Dakar

La tercera jornada del Dakar està sent negra per als pilots espanyols. Joan Barreda, que anava líder en la general de motos, s'ha vist obligat a abandonar el ral·li, després de desviar-se 300 metres del rumb correcte i caure en un barranc del qual no ha pogut eixir.

Al de Torreblanca l'han evacuat en helicòpter en el quilòmetre 143 del tram cronometrat, d'un total de 331, que unia San Juan de Marcona amb Arequipa, per les dunes d'Acari. Era una zona nova per a aquesta competició, on havien de travessar Duna Grande, la segona més gran del món, amb una baixada efectiva de més d'un quilòmetre.

El pilot afrontava aquesta etapa amb entusiasme després de mantindre el lideratge en guanyar la primera jornada i acabar tercer ahir. En obrir hui el traçat, no ha pogut evitar caure al barranc, fet que ha advertit els seus perseguidors que sí que l'han esquivat. Portava un avantatge d'1 minut i 31 segons a l'actual campió, l'austríac Matthias Walkner.

Barreda s'ha mostrat molt decebut. És el quart abandonament en les nou participacions de Barreda en el Dakar, on debutà l'any 2011.

Amb aquest abandonament, l'equip d'Honda perd el millor pilot que té per a intentar llevar l'hegemonia a l'austríaca KTM, que ha guanyat les últimes dèsset edicions de la carrera en motos.

Jornada roín també per als primers classificats. El número dos, Walkner, ha perdut hui 23 minuts i cau a la dotzena plaça, mentre que el nord-americà Ricky Brabec, que ha cedit 20 minuts, passa del tercer lloc a l'onzé. El xilé Pablo Quintanilla és el nou líder de la classificació.

En cotxes, Sainz perd quasi totes les possibilitats de revalidar títol

Després de marcar un ritme de vertigen en les primeres etapes, Carlos Sainz ha estat parat en el quilòmetre 38 de l'especial, tractant de reparar el seu Mini, amb problemes a la roda davantera esquerra i la suspensió. El retard acumulat de tres hores li posa molt difícil recuperar el temps suficient per a revalidar el títol.

Per la seua part, Nani Roma és el millor classificat en la quarta plaça, a 12 minuts del líder, el qatarià al-Attiyah.

També et pot interessar

stats