Joan Andreu i Lucía Isabel Sánchez, guanyadors de la Travessia al Port de València

Esta edició ha servit per a commemorar el centenari de la prova.

Joan Andreu i Lucía Isabel Sánchez, guanyadors de la Travessia al Port de València
Joan Andreu i Lucía Isabel Sánchez, guanyadors de la Travessia al Port de València

El port de València acollia una nova edició de la seua travessia nadant i en esta ocasió, es volia commemorar el centenari d’una prova inclosa en el calendari del Circuit d’Aigües Obertes de la Comunitat Valenciana.

Més de 700 nadadors es llançaven a l’aigua per tal de cobrir el recorregut marcat. La travessia de caràcter competitiu obligava els participants a cobrir 2.500 metres, mentre que la prova popular, dissenyada especialment per a menuts i gent amb menor resistència física, constava de 750 metres.

A les nou del matí es donava l’eixida als primer participants. Amb unes condicions meteorològiques òptimes per al desenvolupament de la prova, els participants completaven a poc a poc les distàncies proposades. El guanyador absolut en categoria masculina era Joan Andreu, que marcava un temps de 31:34’’. En categoria femenina, la victòria era per a Lucía Isabel Sánchez amb un registre de 31:47’’.

Centenari de la primera edició documentada

Oficialment, es tractava de la XXXVII edició, encara que tenia un component sentimental, ja que es complien cent anys del primer document gràfic que certifica la celebració de la prova fa exactament un segle. En el transcurs dels anys, el recorregut ha anat variant, ja que abans els participants eixien des de l’arena de la platja. Però els organitzadors aprofitaren les condicions que presenta la Marina de València per a convertir-la en lloc d’eixida.

Dos il·lustres de la prova

Moltes mirades estaven centrades en dos persones assídues a esta Travessia. Ruperto Sanjuán, de 95 anys, no podia participar enguany perquè en haver avançat les dates de la prova (l’any passat es va disputar al juliol) encara no es trobava en plenes facultats físiques per a afrontar el repte. No obstant això, el veterà nadador estava present al port i donava l’eixida a la prova de 750 metres, on participava la també veterana Vicenta Belenguer, de 81 anys. Ella sí que no faltava a la seua cita anual amb les aigües de València. Els dos continuen demostrant que l’esport no té edat.

També et pot interessar

stats