Jaume Masià, campió del món de Moto3

Amb els 25 punts aconseguits a Losail, li'n treu 28 al segon classificat, el japonés Ayumu Sasaki, a falta de la prova de Xest

Masià, campió del món de Moto3
Masià, campió del món de Moto3

Jaume Masià s'ha proclamat campió del món de Moto3, després d'imposar-se en el circuit de Losail, a Qatar. El pilot d'Algemesí arribarà al Circuit Ricardo Tormo de Xest amb el títol a la butxaca. Al costat de Masià en el podi de Losail han acabat el colombià d'origen espanyol David Alonso i el turc Deniz Öncü. L'últim valencià campió del món va ser Nico Terol.

Hi havia només cinc o sis opcions que Jaume Masià es proclamara matemàticament campió del món abans de l'última carrera de la Comunitat Valenciana i totes elles passaven per acabar entre els quatre primers de la carrera de Moto3 i, malgrat no fer uns bons entrenaments, al final ha aconseguit el seu objectiu de la millor manera possible, vencent amb autoritat la prova.

El seu rival pel títol, el japonés Ayumu Sasaki (Husqvarna), no li ho ha posat gens fàcil, perquè ha lluitat fins a les últimes voltes de ''tu a tu'' amb l'espanyol, encara que al final s'ha hagut de conformar amb la sisena posició.

El pilot d'Honda s'ha convertit en el 25é campió del món del motociclisme espanyol, que ja suma el seu 50é títol mundial i el segon en l'actual temporada del 2023, després de proclamar-se campió del món de Moto2 a Malàisia Pedro Acosta.

Canet puja al pòdium en una nova victòria d'Aldeguer

Fermín Aldeguer ha sumat la seua tercera victòria consecutiva de la temporada en guanyar amb autoritat el Gran Premi de Qatar de Moto2. El català, que acumula quatre triomfs aquesta temporada, ha assumit el lideratge de la carrera en la novena revolta i no l'ha abandonat fins a la baixada de la bandera de quadres, per davant del també espanyol Manuel González, que ha aconseguit el seu primer pòdium en el Mundial amb tot just nou mil·lèsimes de segon d'avantatge sobre el valencià Arón Canet, que ha sigut tercer. 

Pedro Acosta i Toni Arbolino tenen assegurada la primera posició de la general, però el pòdium es decidirà en el circuit Ricardo Tormo. Jake Dixon té 194 punts, Aldeguer en té 187 i Canet, encara en opcions, 175.

Jorge Martín 'punxa', Bagnaia a un pas del títol

El títol de MotoGP també es decidirà a València, però queda molt decantat el pols entre Jorge Martín i Fabbio Bagnaia, després de la carrera a Losail. El també italià Fabio di Giannantonio s'ha adjudicat la seua primera victòria de la temporada, mentre que Bagnaia ha sigut segon i manté el lideratge amb 21 punts d'avantatge sobre l'espanyol, que en cas de guanyar el Mundial completaria el triplet de pilots formats al Bressol de Campions.

Tot apunta al fet que Jorge Martín ha tingut greus problemes de rendiment del pneumàtic posterior que li han impedit rendir al mateix nivell que en la carrera esprint de dissabte, que va guanyar, i que al final han condicionat i molt el seu rendiment durant les 22 voltes a les quals estava programada la prova.

També et pot interessar

stats