Ja pot haver-hi públic en esdeveniments esportius a la Comunitat Valenciana amb un 75% de l'aforament

La mesura no afecta les competicions professionals estatals com el futbol o el bàsquet.

Participants del campus esportiu d'atletisme del València Esport l'any passat
Participants del campus esportiu d'atletisme del València Esport l'any passat / PdlF.

Amb l'inici de la pandèmia, fins i tot abans del confinament, l'esport va ser el primer afectat amb la prohibició de públic en qualsevol esdeveniment esportiu. Una mesura que després es va ampliar a la celebració de qualsevol campionat o activitat esportiva. Ara, ja ha tornat la competició i només faltava permetre l'assistència del públic. Un punt que, per fi, ha arribat a la Comunitat Valenciana. Des de hui hi pot haver públic en els esdeveniments esportius celebrats al territori, segons la resolució de la Conselleria de Sanitat, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de divendres 26 de juny. Això sí, en principi no afecta les competicions d'àmbit estatal i professionals, com la Lliga Santander de Primera Divisió de futbol, o la lliga Endesa, de l'ACB de bàsquet, que depenen de les seues respectives federacions.

La mesura afecta les competicions i activitats esportives no professionals que es fan a la Comunitat i es permetrà un 75% de l'aforament de la instal·lació on es realitzen. A més, "s'haurà de garantir la distància mínima de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries entre els assistents o, si no és possible, l'ús obligatori de mascareta".

Només es permet la participació d'un màxim de 300 esportistes i l'organització haurà d'habilitar diferents "instal·lacions o espais físicament diferenciats, establir torns, eixides escalonades" entre d'altres mesures de seguretat. A més, no es podrà superar l'aforament màxim d'un esportista per cada 2,25 m2 de superfície útil per a l'ús esportiu.

Pel que fa a les instal·lacions esportives, es poden obrir al públic amb un aforament d'un usuari per cada 2,25 m2 de superfície útil i s'haurà de fer una neteja i desinfecció periòdica "com a mínim dues vegades al dia, i sempre després de cada torn". La resolució fa especial èmfasi en la neteja de "manetes de portes, màquines i aparells objecte de manipulació, bancs de treballs i altres estris d'ús compartit, aplicacions de les llums, botons d'ascensors, baranes i passamans" que s'hauran de netejar amb lleixiu diluït en aigua.

En la mateixa resolució es permet l'esport en les piscines d'ús esportiu amb un aforament màxim d'una persona per cada 4 m2 de superfície de la piscina.

A més, es permet la realització de campus esportius, escoles esportives i clínics, amb el ja comentat màxim de 300 participants, que s'organitzaran en "grups estables de 30 persones en instal·lacions obertes i de 25 en les tancades".

També et pot interessar

stats