Iván Ortolá guanya el Gran Premi de les Amèriques

El pilot de Puçol ha aconseguit el primer triomf de la seua carrera, per davant de Jaume Masià, que ha quedat segon

Iván Ortolá, en el pòdium
Iván Ortolá, en el pòdium / Adam Davis (Efe)

Iván Ortolá ha guanyat la carrera de Moto3 en el Gran Premi de les Amèriques. El pilot de Puçol ha aconseguit el primer triomf de la seua carrera, ja que fins ara el seu millor resultat era el sisé lloc aconseguit la temporada passada en el Gran Premi de l'Aragó.

Ortolá s'ha imposat amb un gran avançament en l'última volta sobre el brasiler Diogo Moreira, i remuntant des del dihuité lloc, després d'un esglai en la primera volta, que quasi li suposa una caiguda. El puçolenc ha travessat la meta en primer lloc, per davant del també valencià Jaume Masià. El pilot d'Algemesí s'ha refet d'una eixida de pista a només tres voltes per al final i ha remuntat tres llocs per a acabar la carrera segon. El català Xavi Artigas ha completat el pòdium.

Dani Holgado es manté líder del Mundial en finalitzar en cinqué lloc. Ara, el de Sant Vicent del Raspeig està empatat a 49 punts amb Moreira, però és primer perquè ha guanyat una carrera.

Canet, huité en Moto2

Aron Canet ha acabat en huitena posició en la carrera de Moto2, que ha guanyat el murcià Pedro Acosta, per davant de l'italià Tony Arbolino. El pilot de Corbera es manté tercer en la classificació general del Mundial, amb 41 punts, tretze menys que Acosta i 20 menys que el líder Arbolino.

Els altres dos pilots valencians de la categoria no han puntuat. David Sanchis ha entrat a la meta en el lloc 22 i Sergio García Dols no ha pogut acabar la carrera.