Ion Izaguirre firma la segona victòria espanyola en el Tour

El ciclista del Cofidis, Ion Izaguirre, s'ha imposat en la dotzena etapa del Tour amb final a Belleville-en-Beaujolais, i suma el segon triomf espanyol en la ronda francesa, després de l'aconseguida per Pello Bilbao en l'etapa deu

Tour de France 2023 - Stage 12
El ciclista del Cofidis, Ion Izaguirre, s'ha imposat en la dotzena etapa del Tour / MARTIN DIVISEK

Ion Izagirre, el menor dels germans Izagirre, ha fet una autèntica exhibició en el final de l'etapa, molt moguda, amb molts atacs, a l'espera de les tres etapes d'alta muntanya del cap de setmana.

Entre els atacs, el de Mathieu Van der Poel, que ha sigut caçat justament abans del cim de l'últim port, el coll de la Croix, on ha atacat Ion Izagirre, que ha passat per l'alt amb un segons d'avantatge sobre els perseguidors, que ha augmentat a més d'un minut en el descens, entrant en solitari a la meta. 

La victòria de Ion Izagirre és la segona del ciclista en el Tour, després de la que guanyà el 2016, amb final a Morzine (final d'etapa també enguany, en l'etapa del pròxim dissabte). Izagirre ha guanyat etapes en les tres grans voltes, Tour, Giro i Vuelta, fins ara, amb un triomf en cada una d'elles i, per tant, repeteix en la ronda francesa. És la 131a victòria espanyola en el Tour.

Quant a la general, no ha patit canvis, amb el ciclista danés del Jumbo Visma, Jonas Vingegaard, amb dèsset segons sobre l'altre gran favorit, Tadej Pogacar, que tornaran a jugar-se la victòria final en les tres pròximes etapes, el cap de setmana, amb l'alta muntanya. 

També et pot interessar

stats