Ion Izagirre, nou mallot groc de la Volta

L’etapa Vila-real-Alcossebre col·loca el basc Ion Izagirre com a líder de la classificació general.

Ion Izagirre, mallot groc
Ion Izagirre, mallot groc / Efe

La quarta i penúltima etapa de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana ha decidit el guanyador. S’esperava una etapa dura i complicada on tot podia canviar en l’últim minut, i ha sigut així. El grup ha eixit de Vila-real passades les 10:00, amb Boasson Hagen que encapçalava la classificació general. El noruec del Team Dimension ja sabia que aquesta etapa li passaria factura i no ha pogut consolidar el lideratge. Ion Izaguirre el seguia a només 5 segons i el campió del món, Alejandro Valverde, a 14 segons, que no es presentaven difícils de reduir. Els esperaven 188 quilòmetres, els ports de Culla, la Bandereta i la Serratella i la meta, un últim tram infernal que puja a l’ermita de Santa Llúcia, un malson d’uns cinc quilòmetres amb un desnivell mitjà del 9 per cent que, en els pitjors dels casos, frega el 23 per cent.

En el quilòmetre 110 de carrera, tres homes han pogut fugir del grup. El suís Silvan Roger Dillier, del Ag2r La Mondiale, João Rodrigues, del W52 Porto, i Diego Rubio, corredor d'Àvila del Burgos BH, amb una lluita personal per mantindre el lideratge en la classificació de muntanya. La resta, a més de tres minuts per darrere, tot i que ha sigut Dillier qui s'ha desmarcat en solitari a només 25 quilòmetres de meta. Un avantatge que ha anat desapareixent a poc a poc i que, a només 5 quilòmetres de l’ermita de Santa Llúcia, ja era de poc més d’un minut. En aquest moment, ha iniciat el tram trencacames que els grups han aprofitat per a decidir estratègies.

El pilot ha accelerat en la pujada i ha sigut Valverde el primer a desmarcar-se, a pesar que ha sigut Kudus qui ha neutralitzat Dillier i s’ha col·locat primer. Molt a prop, els seguien Izagirre i Adam Yates, que, finalment, s’ha emportat l’etapa i, a només tres segons, Valverde i Izagirre, que obté la victòria virtual de la 70a Volta a la Comunitat Valenciana. Ha passat seguit de Valverde.

La classificació general queda molt ajustada, encara que, en l’etapa de diumenge, un trajecte en pla de 88 quilòmetres entre Paterna i València, no s’esperen sorpreses. Ion Izagirre consolidaria la victòria, seguit d’Alejandro Valverde i Pello Bilbao.

També et pot interessar

stats