La invasió d'Ucraïna per Rússia sacseja el món de l'esport

La lliga de futbol ucraïnesa s'ha suspés i perilla la celebració de la final de la Champions League a Sant Petersburg

La invasió d'Ucraïna per Rússia sacseja el món de l'esport

La invasió d'Ucraïna per Rússia també ha sacsejat el món de l'esport. La primera conseqüència és la suspensió oficial de la lliga de futbol ucraïnesa, però aquesta no serà l'única. La final de la Champions League, que estava programada a Sant Petersburg el 28 de maig, podria canviar de seu. A més, diversos esportistes espanyols residents a Ucraïna s'han vist afectats pel conflicte i a hores d'ara tracten d'abandonar el país.

Un d'ells és l'exfutbolista del València i el Vila-real i col·laborador de Des de la banda Jorge López, que actualment ocupa el càrrec de director de l'acadèmia de l'FK Kryvbas. À Punt Mèdia ha contactat amb ell i ens ha explicat que està intentant abandonar el país, però que les carreteres estan col·lapsades i que les autoritats locals recomanen esperar a casa fins que la situació es normalitze. També l'exentrenador del Barça femení Lluís Cortes es troba en la mateixa situació.

Però no només el futbol ha patit les conseqüències de l'atac rus. La selecció espanyola de bàsquet juga aquest dijous un partit de la fase de classificació per al Mundial 2023 contra Ucraïna a Còrdova. El partit, que s'havia de jugar diumenge a Kíev, ja es va suspendre fa cinc dies per les tensions entre russos i ucraïnesos.

El Barça de bàsquet, en canvi, sí que anava a viatjar a Rússia, on aquest divendres té un partit de l'Eurolliga contra el Zenit, i diumenge un altre contra el CSKA. Però finalment el club ha decidit no viatjar cap a Sant Petersburg a l'espera que es prenga una decisió sobre la disputa dels partits.

També et pot interessar

stats