Huit valencians buscaran la medalla en l'Europeu de Munic

Laura Méndez, Claudia Conte, Carmen Marco, Víctor Ruiz, Quique Llopis, Eusebio Cáceres, Pablo Torrijos i Marcos Ruiz formen part de la llista de 88 espanyols a Alemanya

La representació valenciana a l'Europeu de Munic
La representació valenciana a l'Europeu de Munic / Twitter: @comunitatesport

Aquest dilluns es fa el tir d'eixida de l'Europeu d'atletisme de Munic, amb la presència de huit valencians, en una delegació espanyola formada per 88 atletes, la més nombrosa des de Berlín 2018 (92). L'equip elegit pel seleccionador nacional Pepe Peiró, format per 48 homes i 40 dones, buscarà superar les deu medalles aconseguides precisament fa quatre anys.

La representació valenciana la formen: Laura Méndez, Claudia Conte, Marcos Ruiz, Víctor Ruiz i Pablo Torrijos, del Platges de Castelló; Carmen Marco (València CA); Quique Llopis (Gandia Alpesa), i Eusebio Càceres (independent). També havia de participar Fàtima Diame, del València CA, però es perdrà la cita per lesió.

Laura Méndez competirà en marató i intentarà ser la millor de les quatre espanyoles que competeixen en la prova. L'atleta valenciana espera tindre més fortuna que en els JJOO de Tòquio, on va abandonar per les condicions climatològiques adverses.

Claudia Conte, que debuta en un Europeu absolut, competirà en la prova d'heptatló. La jove benicassuda de 22 anys arriba pletòrica després de fer marca personal al Mundial d'Eugene.

Marcos Ruiz apunta cap a la final en la prova de triple salt. L'atleta valencià arriba a la cita alemanya amb una marca de 16,94 m.

Víctor Ruiz competirà en la disciplina de 3.000 m obstacles. L'atleta d'Utiel també té opcions de ser finalista, ja que amb la marca de 8.16,42 d'enguany, ocupa la sisena posició entre els inscrits a l'Europeu.

Pablo Torrijos disputarà la prova de triple salt, però arriba sense massa preparació i després de finalitzar en el Mundial d'Eugene en el 23é lloc. El castellonenc participarà en el seu quart Europeu, després dels de Zuric 2014, Amsterdam 2016, en què va acabar en huité lloc, i Berlín 2018, on va ser cinqué.

L'atleta oriolana de 22 anys Carmen Marco és una de les sis integrants de l'equip espanyol en la prova de relleu 4x100. El seleccionador espanyol haurà de decidir les quatre que acaben competint.

Quique Llopis disputarà la prova de 110 m tanques. L'atleta de Bellreguard, que no va arribar en les millors condicions al Mundial d'Eugene, aspira a tot en aquest Europeu de Munic.

Eusebio Cáceres competirà en salt de llargada i arriba en bon moment després del huité lloc a Eugene. Però l'atleta d'Onil continua tractant-se de les molèsties en el turmell esquerre que va patir durant el Mundial.

També et pot interessar

stats