Històric: Nadal guanya el Grand Slam número 21

Supera a Federer i Djokovic com a tenista amb més triomfs en aquests tornejos en el rànquing masculí

Rafa Nadal colpeja una pilota durant la final de l'Obert d'Austràlia
Rafa Nadal colpeja una pilota durant la final de l'Obert d'Austràlia / Agència Efe

La llegenda de Rafa Nadal no té límits. El tenista balear ha guanyat el seu segon Obert d'Austràlia després de remuntar una final de més de cinc hores contra el rus Daniïl Medvédev (2-6, 6-7, 6-4, 6-4 i 7-5) per a desempatar amb el suís Roger Federer i el serbi Novak Djokovic com el que més títols de Grand Slam ha alçat, 21.

Nadal ha capgirat un partit pràcticament perdut per a alçar, per segona vegada, el trofeu a Austràlia i desfer l'empat històric en l'hegemonia del tenis. Així queda la classificació de títols de Grand Slam:

  • 1. Rafael Nadal (Espanya), 21 títols (2 de l'Obert d'Austràlia, 13 de Roland Garros, 2 de Wimbledon, 4 de l'Obert dels Estats Units)
  • 2. Roger Federer (Suïssa), 20 títols. (6 de l'Obert d'Austràlia, 1 de Roland Garros, 8 de Wimbledon, 5 de l'Obert dels Estats Units)
  • 2. Novak Djokovic (Sèrbia), 20 títols. (9 de l'Obert d'Austràlia, 2 de Roland Garros, 6 de Wimbledon, 3 de l'Obert dels Estats Units)

El tenista mallorquí no ha decaigut malgrat cedir les dues primeres pispes al seu rival, número dos del món i que disputava la seua segona final en el Melburne Park. Després de quasi sis mesos apartat del circuit per lesió i 476 dies després d'haver guanyat el seu últim Roland Garros, Nadal aconsegueix el 21é títol d'un gran torneig, més que ningú en la història d'aquest esport.

L'espanyol, que és el primer que remunta una final a Austràlia després de perdre els dos primers sets, també es converteix en el tercer tenista més veterà a obtindre el títol amb 35 anys i 241 dies, en una llista liderada pel local Ken Rosewall, que tenia 37 anys i 62 dies, i Federer, amb 36 anys i 173 dies.

També et pot interessar

stats