La història de superació de l'esportista Ibrahim Al Hussein

El nadador sirià, que va perdre part d'una cama per salvar un amic, és un dels sis membres de l'Equip Paralímpic de Refugiats

Ibrahim Al Hussein (dreta), durant una roda de premsa de l'equip paralímpic de refugiats
Ibrahim Al Hussein (dreta), durant una roda de premsa de l'Equip Paralímpic de Refugiats / Joe Toth (Efe)

Els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 compten amb la participació de sis esportistes refugiats de sis països diferents. Formen part del mateix equip, representant els més de dotze milions de persones amb diversitat funcional que s'han vist obligades a fugir de la guerra, la persecució i les violacions dels drets humans de les seues respectives nacions.

L'existència d'aquest equip s'emmarca dins del compromís del Comité Paralímpic Internacional, juntament amb Acnur, de proporcionar oportunitats perquè aquests esportistes conten les seues històries en un esdeveniment global i envien un fort missatge d'esperança i inspiració a altres de tot el món que s'han vist obligats a fugir.

Aquest és el cas del nadador sirià Ibrahim Al Hussein, que forma part de l'Equip de Refugiats. L'atleta valencià David Casinos, guanyador de cinc medalles en els Jocs Paralímpics, ens ha contat la seua història en el programa Esports À Punt.

Enmig de la guerra civil del seu país, la seua vida va canviar per sempre. Mentre intentava ajudar un amic ferit per un franctirador, un tanc va explotar a prop seu i ell va perdre part de la seua cama dreta. Després de diversos mesos deprimit, va decidir reescriure la seua història i va començar un viatge dur però ple d'esperança, que el va portar a convertir-se en un dels primers atletes refugiats a competir en uns Jocs Paralímpics, a Rio 2016. Una autèntica història de superació.

També et pot interessar

stats