Els 'Hispanos' sobreviuen i tornaran a lluitar per les medalles (34-35)

Espanya sobreviu a dues pròrrogues, sempre per darrere en el marcador, i una parada de Gonzalo Pérez de Vargas permet Espanya arribar a semifinals, on s'enfrontarà a Dinamarca

Els jugadors de la selecció espanyola d'handbol celebren el triomf
Els jugadors de la selecció espanyola d'handbol celebren el triomf / ALEKSANDRA SZMIGIEL (Reuters)
Daniel Hermosilla
25 de gener 2023 - 20:33

Els 'Hispanos' tenen esperit de superació a prova de grans reptes. Han anat quasi tot el partit per darrere en el marcador contra Noruega —a qui ja eliminaren en Egipte 2021—, han forçat dues pròrrogues, sobretot la primera, en què un passiu ha permés a Dani Dujshevaev "salvar" una eliminació quasi confirmada. En la pròrroga, màxima igualtat, fins en l'últim minut en què Espanya s'ha posat per quinta vegada per davant al marcador. Amb 34-35, ha aparegut Gonzalo Pérez per a evitar l'empat i classificar-se per a unes noves semifinals del Campionat del Món, on s'enfrontarà a Dinamarca, que s'ha imposat a Hongria per un contundent 40-23.

Inicis complicats per als 'Hispanos', desencertats en atac i desajustats en defensa. Noruega, més harmònica i intensa, ha agafat distàncies importants (7-3, minut 10). Un temps mort de Jordi Ribera ha permés la remuntada, gràcies a la millora de la defensa que ha reduït l'efectivitat en l'atac dels nòrdics, aprofitat les superioritats i portat buida noruega, i obrir els atacs amb la participació dels extrems, tant de Ferran Solé i Ángel Fernández, tots magistralment dirigits per un gran Àlex Dujshebaev, els tres màxims anotador amb tres gols cadascú.

El petrerí Gedeón Guardiola, en una acció defensiva en el partit de quarts de final contra Noruega / Adam Warzawa

La segona part, màxima igualtat, però sempre del costat de Noruega, llevat del 19-20 (minut 43). El treball dels extrems noruecs i la falta d'encert espanyol des dels set metres (1 de 4) han impedit que Espanya capgirara el marcador. Un altre temps mort de Jordi Ribera ha permés controlar el desavantatge (24-22, minut 52) i en sols dos minuts ha pogut empatar (24-24). Noruega ha fet el 25-24. I Adrià Figueres ha errat el quart penal dels 'Hispanos' al partit. Gonzalo Pérez de Vargas ha evitat el gol nòrdic i, amb inferioritat numèrica i porteria buida, Espanya ha jugat l'últim atac per a forçar la pròrroga. En l'última acció del partit, Àlex Dujshevaev no ha pogut superar Bergerud. Amb possessió de Noruega, els col·legiats han xiulat passiu i Dani Dujshevaev ha fet l'empat que ha portat el partit a l'afegit (25-25).

En la pròrroga, més del mateix. En la primera part (27-27), amb més errors ofensius en els dos equips. En la segona part, Espanya ha aconseguit el tercer avantatge del partit (28-29), però ha perdut en l'últim atac i Noruega ha empatat forçant la segona pròrroga (29-29). En la segona pròrroga ha continuat la màxima igualtat fins a l'últim quan una gran parada de Dani Dujshevaev i una gran parada de Gonzalo Pérez de Vargas han donat el partit als 'Hispanos', que tornen a lluitar per les medalles i aspiren almenys a repetir el bronze aconseguit a Egipte 2021.