No hi ha dolor, hi ha passió

L'estadi Ciutat de València acull diumenge la final de la Copa del Rei de rugbi.

L'estadi del Llevant UD ha sigut triat per la Federació Espanyola de Rugbi per a acollir aquest esdeveniment esportiu
L'estadi del Llevant UD ha sigut triat per la Federació Espanyola de Rugbi per a acollir aquest esdeveniment esportiu
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Ricard Cobo del Prado
25 d'abril 2018 - 20:20

Més de 15.000 entrades venudes garanteixen l'èxit del duel que enfrontarà dos dels millors equips de l'elit del rugbi nacional i els dos de Valladolid, el Silverstorm El Salvador contra el VRAC Quesos Entrepinares.

 

Entre els actes previstos pels organitzadors de la final, aquest dimecres de matí ha tingut lloc un desdejuni de treball que ha posat en contacte autoritats, mitjans de comunicació i membres  dels principals clubs de rugbi de la Comunitat Valenciana. En la reunió s'ha parlat de la importància de la celebració a València d'un esdeveniment d'aquestes característiques a pesar del malestar generat a Valladolid per la incomoditat d'haver de fer un desplaçament tan llunyà per a una final entre dos equips de la mateixa ciutat. 

 

Com que l'alegria va per barris, a València en particular, i a la Comunitat Valenciana en general, la disputa de la gran final suposarà tot un revulsiu per als amants d'aquest esport. Per a Maite Girau, regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, "la final és un esdeveniment que aportarà valor econòmic i esportiu a València". Girau ha qualificat, a més, l'estadi Ciutat de València com un "escenari magnífic per a la final i per al rugbi valencià".

 

El president de la Fundació Municipal d'Esports, José Vicente Berlanga, veu l'esdeveniment com una gran oportunitat per a donar al rugbi l'impuls que mereix i per a la transmissió dels seus valors al gran públic.

 

Encara que no té presència en l'elit del rugbi nacional, la Comunitat Valenciana és la tercera federació amb més llicències de tot Espanya, unes 5.000, sols per darrere de Catalunya i Madrid.

 

El president de la Federació Valenciana de Rugbi, José Luis López també s'ha mostrat encantat amb la promoció que suposa un esdeveniment com aquest i ha afirmat: "Ens donarà un impuls en la transmissió dels valors que acompanyen aquest esport, suposarà un increment del seu coneixement general i també possibilitarà l'augment de les llicències".

 

Entre els professionals d'aquest centenari esport, destaca la veu autoritzada de l'internacional i olímpic valencià César Sempere. El jugador alacantí, va començar a practicar el rugbi en el CR La Vila. Ha jugat, a més, en gran equips espanyols, com ara un dels finalistes, El Salvador, però també té experiència a Anglaterra i França.

 

Sempere forma part, a més, del comité organitzador de la final i, segons ell: "És una gran oportunitat per als amants del rugbi perquè ens farà créixer. No només per a aquell que sàpia de rugbi sinó també per al que no en sàpia perquè, si es decideix a vindre, disfrutarà".

 

També lamenta la freda resposta dels aficionats dels dos equips finalistes: "La gent de Valladolid no ha respost com s'esperava perquè consideren un perjudici haver de desplaçar-se tan lluny. No obstant això, l'estadi del Llevant presentarà un gran aspecte. Ja s'han venut més de 15.000 entrades, el 80% de les quals, a la nostra comunitat", ha destacat César.

 

Els organitzadors han preparat una zona d’aficionats, un espai lúdic i educatiu al voltant del rugbi i els seus valors que estarà oberta al costat de l'estadi Ciutat de València des de divendres.

 

Cal destacar que el cap de setmana que ve serà ben intens per a l'estadi granota ja que acollirà tres esdeveniments esportius de rellevància: divendres es disputa el Llevant-Sevilla de Lliga; dissabte, el derbi valencià del futbol femení entre el València i el Llevant i diumenge, la gran final de la Copa del Rei de rugbi.

També et pot interessar

stats