L'Sporting Alacant somia amb l'ascens a la Lliga Asobal

L'equip entrenat per Óscar Gutiérrez comença aquest cap de setmana la fase pel títol de la Divisió d'Honor Plata, que decidirà els clubs que pujaran a la màxima categoria de l'handbol estatal.

Cristian Moll, en una acció del partit contra el Lalín
Cristian Moll, en una acció del partit contra el Lalín / Twitter: @RFEBalonmano

L'Sporting Alacant ha aconseguit el principal objectiu, la permanència en la Divisió d'Honor Plata masculina d'handbol, i després d'una gran temporada, ara pot somiar a convertir-se en el tercer equip valencià de la Lliga Asobal, juntament amb el Benidorm i el Port de Sagunt. L'equip entrenat per Óscar Gutiérrez comença aquest cap de setmana la fase pel títol, que decidirà els clubs que pujaran a la màxima categoria de l'handbol estatal.

L'equip alacantí debutarà aquest dissabte a les 19:30 h al pavelló Pitiu Rochel contra el líder, el Torrelavega. A més dels càntabres, l'Sporting haurà de jugar, a doble partit, contra l'Antequera, l'Alcobendas, l'Alarcos de Ciudad Real i el Còrdova. Els dos primers classificats pujaran directament, mentre que el tercer jugarà un partit de promoció contra el catorzé classificat de la Lliga Asobal.

Els alacantins han accedit a aquesta fase pel títol amb 7 punts, que arrossega dels duels contra els rivals del grup A de la primera part de la temporada, que també lluitaran per l'ascens (Barça B, San Pablo Burgos, Atlètic Novás i Eivissa). Així, els alacantins ixen de la huitena posició, però estan a només dos punts de la tercera, que permetria jugar la promoció d'ascens. A més, es dona la circumstància que un dels equips implicats, el Barça B, actualment segon, no pot pujar per ser un equip filial. Per tant, ara mateix el somni de l'ascens directe està a només dos punts.

L'Sporting Alacant, fundat l'any 2017 i debutant enguany en la Divisió d'Honor Plata, pot retornar la ciutat d'Alacant a la màxima categoria de l'handbol estatal, i recordar l'època daurada del Calpisa en la dècada dels 70. Aquest club, desaparegut el 1993, va guanyar quatre lligues, quatre copes del Rei i una Recopa d'Europa.

També et pot interessar

stats