El golfista Sergio García, positiu per Covid-19, no podrà disputar el Masters d'Augusta

El coronavirus ha trencat una ratxa de 21 anys sense perdre's un Grand Slam, la més longeva en l’actualitat.

Sergio García buscarà la segona Jaqueta Verda a l'abril de 2021
Sergio García buscarà la segona Jaqueta Verda a l'abril de 2021 / @TheSergioGarcia

Ni les lesions, ni les crisis de joc han evitat que Sergio García es perda un sol Grand Slam (els quatre tornejos més importants del món del golf) en 21 anys. Des que es va fer professional, l’any 1999, el jugador de Borriol ha participat de manera ininterrompuda en els 84 que s’han disputat des de llavors, la ratxa més longeva en l’actualitat. Tot va començar en l’Obert Britànic del 1999 i, malauradament, ha acabat en l’Obert dels Estats Units del passat mes de setembre. El responsable: el maleït coronavirus.

A només tres dies perquè començara el tercer i últim Grand Slam de l’any, el Masters d’Augusta, l’organització del torneig ha anunciat que Sergio García causa baixa després d’haver-se confirmat el seu positiu en Covid-19. Aquest torneig sempre serà especial per al golfista de Borriol, ja que és l’únic gran del seu palmarés: el va guanyar ara fa tres anys.

No obstant això, existeix una relació com a mínim curiosa entre el Masters i ell. De fet, l’Augusta National, seu del torneig, és un dels camps que més frustracions li ha provocat. Precisament allí, el borriolenc va arribar a dir que no era prou bo per a guanyar un gran. També que l'escenari del Masters, únic dels grans amb seu fixa, era un dels pitjors camps de tots els que componen el calendari golfístic.

Afortunadament aquesta percepció va canviar amb el seu triomf. Ara, fins i tot té present aquest camp en la seua vida diària. Tots els forats del camp d’Augusta porten el nom de la flor, arbust o arbre que més hi destaca. I pràcticament un any després de guanyar a Augusta, Sergio va ser pare i va triar el nom d’Azalea per a la seua filla. És el nom del forat 13 de l’Augusta National, on el borriolenc considera que es va fonamentar la seua remuntada per a acabar guanyant el torneig en el primer forat del desempat a l’anglés Justin Rose.

El Masters d’Augusta, que es juga des de 1934, es disputarà per primera vegada en aquestes dates com a conseqüència de la crisi de la Covid-19, ja que tradicionalment, sempre té lloc el segon cap de setmana del mes d’abril. Serà el tercer i últim gran de la temporada, ja que s’ha descartat jugar l’Obert Britànic en una data diferent de l’original.

Sergio García arribava al torneig amb il·lusions renovades després del seu primer triomf en tres anys i mig en el circuit americà. Aquesta victòria, la que fa 33 en la seua carrera, li va permetre tornar a situar-se entre els 50 millors del món, un lloc que havia abandonat per primera vegada en més de nou anys.

També et pot interessar

stats