El golf espanyol busca el primer PGA Championship

El borriolenc Sergio García, entre els cinc jugadors nacionals que disputen l’últim ‘major’ de la temporada.

Sergio García disputarà el 78 ‘major’ de forma consecutiva
Sergio García disputarà el 78 ‘major’ de forma consecutiva / Brian Spurlock (Reuters)

Cinc espanyols buscaran, des d’aquest dijous, guanyar el primer PGA Championship per al golf espanyol. Es tracta de l’últim major de la temporada que, en la seua edició del centenari, es disputarà al camp de Bellerive Country Club, a Missouri.

La present edició del PGA Championship serà l’última que es dispute en el mes d’agost, ja que a partir de 2019 es jugarà al maig. D’aquesta manera, passarà a ser el segon gran torneig de la temporada, després del Masters d’Augusta.

El castellonenc Sergio García encapçala una llista que completen el basc Jon Rahm, el canari Rafa Cabrera-Bello, l’extremeny Jorge Campillo i el també basc Adrián Otaegui.

Ratxa negativa

García arriba a l’última gran cita de la temporada envoltat de dubtes, després de no aconseguir superar el tall en set dels últims onze tornejos que ha disputat. Això suposa un rècord negatiu en els seus vora vint anys de carrera, ja que mai n'havia fallat tants en una mateixa temporada.

Així mateix, el golfista de Borriol (Plana Alta) mai havia fallat el tall en més de dos majors en una mateixa temporada, i en aquesta ja ho ha fet en tres ocasions. Es dóna la circumstància que García és el jugador en actiu amb una ratxa més llarga de grans tornejos disputats de forma consecutiva (77).

Un torneig especial

Tot i això, aquest és un torneig que té bons records per a ell. El jugador borriolenc es va donar a conéixer al món en la seua primera participació en el PGA Championship el 1999 amb un colp impossible des de la soca d’un arbre, considerat com un dels millors de la història.

El millor resultat de García en aquest torneig és un segon lloc, aconseguit precisament en aquella edició de 1999 i també ara fa una dècada. El 2008, novament Padraig Harrington, qui ja va ser el seu botxí a l’Open Britànic de 2007, el va privar de guanyar el que haguera sigut el seu primer major.

El golfista de Borriol afronta el torneig amb l’esperança de trencar la mala ratxa i amb l’objectiu de tornar als llocs que permeten l’accés directe a la Ryder Cup que tindrà lloc a París al setembre.

També et pot interessar

stats