Genètica guerrera per a passar de fase en l'europeu d'handbol

La selecció espanyola guanya 27-24 la República Txeca i continua en la competició.

Carmen Martín, amb 12 gols, fou clau en l'èpica remuntada.
Carmen Martín, amb 12 gols, fou clau en l'èpica remuntada.

La selecció espanyola guanya 27-24 la República Txeca i continua en la competició. En la segona meitat, les xiques de Carlos Viver han millorat en defensa i han aconseguit que les seues rivals no anotaren durant deu minuts. Durant aquest període han remuntat cinc gols de dessavantatge i s'han posat en el partit.

Pareixia perdut. L'equip, molt nerviós, no defenia i en atac li costava molt foradar la porta txeca. Valia l'empat, però després dels primers 40 minuts de partit, la maleta estava feta i en la porta.

Però si alguna cosa tenen estes guerreres de l'esport és esperit i confiança.

El partit començà igualat, amb intercanvi de gols, però a poc a poc les txeques aprofitaven més i millor els seus llançaments exteriors. Un nom, Jerabkova, que amb huit gols rebentava la porta de la valenciana Silvia Navarro. Al descans, 11 a 16.

La capitana Carmen Martín tirava de veterania i qualitat, per cert, que en té molta. Ningú millor que ella per a llançar els set metres. Nou de nou. 100% d'efectivitat.

Menció especial mereix Merche Castellanos. La portera espanyola donà descans a l'heroïna del partit contra Suècia. Hui era el seu dia. Les seues parades en moments puntuals i una defensa molt més rocosa, amb la santapolera Lara González al capdavant, feren possible la remuntada.

Deu minuts estigueren les txeques sense anotar i això fou clau. Aquest equip, si defén, guanya partits. Les ajudes, que arribaven tard i malament en els primers trenta minuts, eren impotents en els segons. Així es desactivaren les canoneres rivals.

Després de molt de patiment i una remuntada heroica, el somni per a les subcampiones del món en l'europeu continua en la segona fase.

També et pot interessar