Gedeón Guardiola, únic valencià d'una selecció que aspira al tercer or europeu consecutiu

Els de Jordi Ribera comencen aquest dijous la seua participació contra la República Txeca

Els hispans inicien aquest dijous l'europeu

La selecció espanyola d'handbol debuta aquest dijous en l'europeu que es disputa a Hongria i Eslovàquia contra la selecció de la República Txeca.

Un torneig marcat en roig en el calendari, on els hispanos aspiren al seu tercer títol, que seria el tercer consecutiu, després dels dos aconseguits en les edicions de Croàcia 2018 i de Suècia, Àustria i Noruega 2020. D'aquesta forma, la selecció igualaria els tres campionats de França i es quedaria a només un de Suècia, selecció amb més europeus de la història.

Per a aconseguir l'objectiu, Jordi Ribera ha convocat 19 jugadors, entre els quals només hi ha un valencià i que ja és tot un emblema del combinat, Gedeón Guardiola.

El de Petrer, capità de la selecció, i quatre vegades medallista en els europeus, encara ja en la recta final de la seua carrera una de les grans oportunitats d'ampliar el seu historial.

Amb el de la República Txeca complirà 173 partits oficials amb la selecció, amb què ja acumula 203 gols, des que va debutar en un partit de la Supercopa de Nacions contra Suècia l'any 2011.

Amb la selecció, Guardiola ha guanyat l'or del mundial de 2013 i el bronze del d'Egipte 2021, els dos ors europeus de les dues últimes edicions, una plata a l'europeu de Polònia 2016 i un bronze en el de Dinamarca 2014 i, a més, un bronze en els últims Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

La resta de la convocatòria de la selecció és la següent:

Porteria | Gonzalo Pérez de Vargas (Barça), Rodrigo Corrales (Telekom Veszprém), Sergey Hernández (SL Benfica)

Central | Agustín Casado (Logronyo La Rioja), Ian Tarrafeta (PAUC Handball)

Lateral dret | Jorge Maqueda (Telekom Veszprém), Eduardo Gurbindo (Dinamo de Bucarest)

Lateral esquerre | Antonio García (Fraikin Granollers), Chema Márquez (Fraikin Granollers), Joan Cañellas (Kadetten Schaffhausen)

Extrem dret | Ferran Solé (PSG Handball), Aleix Gómez (Barça), Kauldi Odriozola (Bidasoa Irun)

Extrem esquerre | Ángel Fernández (Barça), Aitor Ariño (Barça)

Especialista defensiu | Miguel Sánchez-Migallón (Lomza Viu Kielce)

Pivot | Adrià Figueras (Chartres Métropole Handball), Gedeón Guardiola (TBV Lemgo Lippe), Iñaki Peciña (PAUC Handball)

També et pot interessar

stats