La Gala de l'Atletisme Espanyol més valenciana

Finalitzada la temporada d'atletisme, és l'hora de premiar els millors esportistes, i entre ells hi ha l'atleta d'Onil, Jorge Ureña.

Equip de relleus del Platges de Castelló
Equip de relleus del Platges de Castelló / CA Platges de Castelló

La temporada va finalitzar el passat 31 d'octubre i és hora de determinar quins esportistes van ser els millors, en el món de l'atletisme espanyol, durant 2017. Entre els finalistes a ser proclamat millor atleta masculí de la temporada passada està Jorge Ureña. L'atleta de Onil és subcampió d'Europa d'heptatló i plusmarquista nacional d'aquesta prova, i competeix pel guardó amb Óscar Husillos i Adel Mechaal. 

Serà la vesprada del dissabte 7 d'abril quan es desvelarà el nom del guanyador durant la Gala de l'Atletisme Espanyol que tindrà lloc a la seu del Comité Olímpic Espanyol. En categoria femenina, Ruth Beitia, Ana Lozano i Ana Peleteiro són les atletes nominades al premi. 

A més d'aquests guardons, també se'n lliuraran d'altres, com ara el de millor entrenador, que arreplegarà el pare i entrenador de Jorge Ureña, l'alacantí José Antonio Ureña. A més, el Platges de Castellò estarà novament en el més alt i serà guardonat doblement com a millor club d'Espanya durant 2017, tant en categoria femenina com masculina. 

Que València siga un referent en el món de les carreres populars també es veurà recompensat amb el premi als millors organitzadors per la Marató i Mitja Marató Trinidad Alfonso. I la Federació Espanyola també reconeix la iniciativa "Maratons per la Salut", impulsada des de la capital de la Comunitat València, i que va consistir en un acte de germanor entre les principals proves de 42k d'Espanya i la mateixa Federació d'Atletisme, per promocionar hàbits saludables. 

A més, la Gala de l'Atletisme Espanyol també reconeixerà els atletes que durant 2017 van superar els rècords d'Espanya absoluts. Entre ells hi ha l'atleta d'Onil, Jorge Ureña, que va batre la marca d'heptatló en pista coberta; un altre atleta del Platges de Castelló, Samuel García, que com a integrant de l'equip 4x100 van establir una nova marca de l'especialitat a l'aire lliure, i l'atleta del València Esports, Úrsula Ruiz, que té el nou rècord d'Espanya, a l'aire lliure, en llançament de pes.

També et pot interessar

stats