La Fundació Trinidad Alfonso rep el Premi Nacional de l'Esport 2018

Els reis d'Espanya han lliurat aquest guardó en reconeixement de la promoció i foment de l'esport que fa l'entitat.

La presidenta de la Fundació, Elena Tejedor, rep el premi
La presidenta de la Fundació, Elena Tejedor, rep el premi

La Fundació Trinidad Alfonso ha rebut aquest migdia el Premi Nacional de l'Esport 2018, lliurat pels reis d'Espanya. La directora, Elena Tejedor, ha arreplegat de mans del Felip VI la Copa Stadium per la promoció i foment de l'esport a través de l'organització de la Marató de València i el projecte FER. És la segona ocasió en què reben el premi.

Tejedor ha declarat: "Estem molt emocionats amb aquest reconeixement. Si ja quan el vam rebre el 2013 fou tot un honor, haver repetit enguany suposa una alegria enorme i una gran responsabilitat per a continuar fent el treball. Suposa un reconeixement al treball que està fent el nostre president, Juan Roig, per la promoció de l'esport en la Comunitat Valenciana. Açò ens obliga encara més, si és possible, a continuar treballant en el foment i la promoció de l'esport".

La Fundació ja treballa en l'organització de la Marató de València d'enguany, en què han limitat el nombre de dorsals a 25.000. Són 3.000 més que en l'última edició, en què van batre un rècord de participació. Els dorsals s'esgotaren dos mesos abans de la prova i més de 19.000 corredors arribaren a la meta. És la primera carrera d'Espanya amb l'etiqueta d'or que atorga l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme.

D'altra banda, la fundació sense ànim de lucre també desenvolupa el projecte FER, que ajuda esportistes amb reptes de la Comunitat perquè puguen obtindre els millors resultats possibles en competicions nacionals i internacionals, i contribuir amb la seua participació en els pròxims jocs olímpics i paralímpics. Ja van 6 edicions.

Els guardonats a millors esportistes han sigut el tenista Rafa Nadal i la karateka Sandra Sánchez.

Els Premis Nacionals de l'Esport els donen en diverses categories. Enguany l'acte s'ha obert amb un record als tres muntanyencs espanyols morts diumenge passat al Perú, víctimes d'una allau.

La karateka Sandra Sánchez ha rebut el premi a millor esportista por un palmarés que el 2017 va tancar com a líder del rànquing mundial de kates, després d'un nou títol europeu consecutiu, un altre continental i un mundial.

Rafa Nadal ha rebut el Premi Rei Felip al millor esportista, però no ha pogut acudir a arreplegar-lo perquè està a Austràlia preparant l'obert de tenis.

L'exvalencianista Juan Mata ha quedat premiat en la categoria de noblesa i joc net pel seu projecte Common Goal, pel qual els jugadors del Manchester United, on juga actualment, donen un 1 per cent del sou.

També et pot interessar