La Fundació Trinidad Alfonso, guardonada en els Premis Nacionals de l’Esport

S’endú la Copa Stadium per la seua contribució a la promoció i el foment de l'esport a la Comunitat Valenciana.

Elena Tejedor, directora de la fundació
Elena Tejedor, directora de la fundació

La Fundació Trinidad Alfonso ha sigut una de les institucions guanyadores dels Premis Nacionals de l’Esport 2017, atorgats pel Consell Superior d’Esports. Concretament ha aconseguit la Copa Stadium, que premia la promoció i el foment de l’esport. La fundació, que va nàixer en 2012 amb el clar objectiu d’impulsar accions socials que pogueren satisfer al màxim nombre de beneficiaris, està liderada per Juan Roig i té, entre d’altres iniciatives, la marató i la mitja marató de València, el Programa de Suport a Competicions i el projecte FER.   

La directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, s’ha mostrat més que satisfeta per aquest reconeixement: “La Copa Stadium dona encara més suport perquè aquesta comunitat de l’esport que estem construint entre tots reba el màxim valor i visibilitat”.

Precisament, la fundació ja va ser premiada el 2013 amb el mateix guardó, meritori pel seu impuls a l’activitat esportiva entre discapacitats i per la promoció i l’organització d’altres esdeveniments esportius a la Comunitat Valenciana. 

A més del que ha rebut la Fundació Trinidad Alfonso, destaquen altres guardons, com els de millor esportista, per al número u del món, Rafa Nadal i la karateka Sandra Sánchez. L’exjugador del València CF i actual migcampista del Manchester United, Juan Mata, ha rebut el premi Reina Sofia per haver encapçalat la iniciativa solidària Common Goal, a través de la qual els jugadors donen un u per cent del seu salari a fins benèfics.

Els Premis Nacionals de l’Esport són el reconeixement esportiu més antic d'Espanya, daten de 1923 i, junt amb la Reial Orde del Mèrit Esportiu, suposen les condecoracions més importants de caràcter general entregades en aquest àmbit.

També et pot interessar

stats