Froome afegeix el Giro al seu gran palmarés

Chris Froome ja té la triple corona del ciclisme. Començà dominant el Tour, i en l'últim any ha afegit les altres dues grans.

Chris Froome s'ha coronat a Roma com a guanyador d'un renyit Giro d'Itàlia | EFE

Punt final al Giro d'Itàlia que aquest diumenge ha acabat a Roma amb la victòria de l'irlandés Sam Bennett (del Bora). Però tot el protagonisme se l'ha emportat Chris Froome, debutant enguany en el Giro, l'única gran corona que li restava per conquistar després de guanyar l'última edició de la Vuelta. El britànic guanyava de forma agònica i oferint el sempre estat de forma creixent, dominant la tercera setmana, segons els experts, la decisiva. 

El Giro començà a Israel, que ja s'ha apuntat a noves incursions de ciclisme per les seues carreteres. Però no va ser fins a l'arribada a terres italianes quan s'animà. Dos britànics en tenien la culpa: Chris Froome i Simon Yates, qui ha portat més dies la maglia rosa. El tercer protagonista, Tom Dumoulin, l'holandés que lluitava per revalidar la victòria de l'any passat. Un espectacle que va començar amb domini de Yates i la falta de forma de Froome, sempre allunyat, no sols del lideratge, sinó també dels lloc del podi. 

En la sisena etapa, Yates agafà el lideratge i no el soltaria fins a la matxada de Froome en el 19é dia de carrera, penúltima etapa alpina amb final a Bardonecchia. Froome atacà al Colle delle Finestre, a 80 quilòmetres de la meta, hi entrà en solitari i rebentà tots els rivals, i sobretot Yates, que entrava afonat a quasi quaranta minuts del seu compatriota. El més impossible per a fer el colp d'autoritat que s'esperava i no arribava. 

L'última setmana alpina de dissabte no va provocar cap canvi, i Chris Froome és el nou guanyador del Giro. Això sí, el britànic està pendent de l'expedient obert pel seu positiu per salbutamol en la Vuelta de 2017 per a confirmar la seua triple corona (Tour, Vuelta i Giro).

També et pot interessar

stats