França no deixarà que Djokovic participe en el Roland Garros

El serbi Novak Djokovic durant un partit a Melbourne el 2021
El serbi Novak Djokovic durant un partit a Melbourne el 2021

El govern francés, que fa una desena de dies havia assenyalat que Novak Djokovic podria participar en el torneig de Roland Garros encara que no estiguera vacunat, ha rectificat i avisa que tots els que competisquen hauran de tindre la pauta completa, igual que s'exigirà al públic i als professionals implicats.

La rectificació ha arribat de la mà de la ministra d'Esports, Roxana Maracineanu, hores després que el Parlament adoptara definitivament el projecte de llei que imposarà un certificat de vacunació per a moltes activitats de la vida social, la qual cosa inclou assistir a espectacles esportius.

En un missatge en el seu compte de Twitter, Maracineanu va constatar que s'ha adoptat el certificat sanitari, de manera que "des que es promulgue la llei, serà obligatori per a entrar en els espais ja sotmesos al passaport sanitari (estadis, teatres o salons) per al conjunt dels espectadors, dels practicants, dels professionals, francesos o estrangers".

Havia sigut la mateixa Maracineanu la que el passat 7 de gener, en ple contenciós polític i judicial a Austràlia per la presència de Djokovic malgrat la seua negativa a vacunar-se, havia assenyalat que el serbi sí que podria participar en Roland Garros, programat entre finals de maig i començaments de juny.

No obstant això, ara el projecte de llei sobre el certificat de vacunació que ha d'entrar en vigor a la fi d'aquesta setmana l'imposarà per a prendre alguna cosa en un bar o en un restaurant, per a anar al cinema, a un espectacle o a un estadi, però també per a utilitzar els transports públics de llarga distància.

També et pot interessar

stats