La Fórmula 1 estrena format

Silverstone és l’escenari triat per a implementar un sistema experimental i innovador que pretén donar més espectacle i augmentar la competitivitat en la lluita per la pole

La Fórmula 1 estrena format

La Fórmula 1 estrena aquest cap de setmana al circuit de Silverstone un nou format experimental i innovador que pretén donar més espectacle i augmentar la competitivitat en la lluita per la pole. De moment, és una prova experimental, però si funciona podria implantar-se el 2022.

El nou sistema ja incorpora canvis en els entrenaments de divendres, en què es determinarà la graella d’eixida de la carrera esprint de dissabte. S'hi disputa l'orde d’eixida de la carrera de diumenge, però, a més, el guanyador d’aquesta prova suma tres punts, el segon classificat dos, i el tercer, un punt.

A més, des de la classificació de divendres els cotxes entren en condicions de parc tancat, és a dir, no es poden realitzar canvis importants en el monoplaça durant la resta del cap de setmana.

Verstappen obté la primera pole amb el nou format

L'holandés Max Verstappen, líder del Mundial, ha aconseguit la pole en la primera qualificació de la història de la Fórmula 1 resolta mitjançant una carrera esprint, per davant de Lewis Hamilton i Valtteri Bottas. Fernando Alonso i Carlos Sainz han acabat seté i onzé, respectivament.

L'asturià, que eixia des de l'onzena posició, ha protagonitzat un inici espectacular, en què ha avançat de colp sis llocs. El madrileny ha perdut totes opcions d'acabar en la part capdavantera en tocar-se amb l'anglés George Russell al principi de la carrera, però ha remuntat fins a l'onzé lloc.

També et pot interessar

stats