Final del Dakar amb presència del pilot valencià Natxo Sánchis. Nasser al-Attiyah s'ha fet amb el triomf en cotxes i Toby Price

El d'Énguera ha aconseguit complir un somni en acabar el ral·li més exigent del món.

Satisfacció en l'equip del pilot qatarià.
Satisfacció en l'equip del pilot qatarià.

S'ha confirmat el guió. El qatarià Al-Attiyah portava un còmode avantatge en les últimes etapes i hui ha conquerit el seu tercer Dakar. Ja ha avançat que tornarà l'any que ve. Segon ha quedat l'espanyol Nani Roma a cinc minuts. Sebastian Loeb ha aconseguit arrapar la tercera plaça i en la posició 13 ha conclòs Carlos Sainz després de patir molts problemes amb les dunes.

Pel que fa a les motos, l’australià Toby Price ha aconseguit suportar el dolor a la monyica, recentment operada, per a aconseguir el seu segon trofeu. La caiguda del xilé Pablo Quintanilla, que a l’eixida distava només un minut, li ha facilitat el tram final. El campió de l’any passat, l’austríac Matthias Walkner, ha hagut de conformar-se amb la segona posició a 9 minuts i tercer ha sigut el britànic Sam Sunderland.

El primer espanyol és Oriol Mena, en novena posició, i la millor dona, Laia Sanz. La catalana, que ha finalitzat onzena, ha aconseguit complir el seu objectiu de quedar dins dels 15 primers. L’enguerí Natxo Sánchis ha aconseguit acabar el Dakar complint un somni. En la seua segona participació al ral·li, ha finalitzat 71 en la general, a més de 41 hores del líder. El farmacèutic ha tret forces per a superar la son i el cansament, i arribar a la fi del ral·li més exigent del món.

Com a curiositat, Laia i Toby, que tenen amistat des de fa anys, havien apostat a l’inici del ral·li que si ell quedava entre els 5 primers i ella entre els 15, l’australià es tallaria els cabells i ella li donaria un bes de més de 5 segons.

A la resta de categories, l’holandés Mark Tieleman ha conquerit la categoria més dura, l’Original by Motul, en què els pilots només tenen l’assistència tècnica que els presten altres pilots. Cal destacar que la nord-americana Anastasiya Nifontova ha sigut la primera dona a concloure el ral·li en esta categoria. En camions el líder és el rus Eduard Nikolaev, per quarta vegada. El triomf en Quads ha sigut per a l’argentí Nicolàs Carvigliasso, amb huit victòries de les deu etapes, tot un passeig. I en SxS, el xilé Francisco "Chaleco" López ha obtingut el primer lloc, seguit de l’espanyol Gerard Farrés, a més d’una hora. Queden enrere deu etapes en les quals han travessat 5.000 quilòmetres.

També et pot interessar

stats