Ferrer dóna a Espanya el punt definitiu per a les semifinals de la Copa Davis

Ferrer dóna a Espanya el punt definitiu per a les semifinals de la Copa Davis

David Ferrer dóna el punt decisiu a Espanya
David Ferrer dóna el punt decisiu a Espanya / RFET
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Olegari Gonzalo
Benjamín Marín
08 d'abril 2018 - 09:15

València i la seua plaça de bous han estat l'escenari d'una remuntada històrica per a Espanya en la Copa Davis. El recinte taurí del carrer de Xàtiva ha sigut un autèntic talismà per a Espanya en una eliminatòria davant de la potent Alemanya que ha sigut molt complexa des del principi.

David Ferrer ha guanyat el quint i definitiu punt després de 5 sets i quasi 5 hores de joc per 7-6, 3-6, 7-6, 4-6 i 7-5. Abans, Rafa Nadal havia fet el mateix en un partit més fàcil per al de Manacor amb un aclaridor 6-1, 6-4 i 6-4 davant del número 1 alemany. 

Ferrer-Kohlschreiber

Ferrer-Kohlschreiber

El partit del xabienc ha sigut molt difícil. Ha estat equilibrat pràcticament al llarg de tota la seua durada amb un Kohlschreiber que li ha plantat cara en tot moment a Ferrer. De fet, després de fer-se amb el primer set per 7-6, el jugador alemany li ha fet un aclaridor 6-3 en el segon. En el tercer set, Kohlschreiber li ha trencat el servei a Ferrer en el joc número 8 i s'ha posat amb un 5-4 favorable que l'alacantí ha pogut empatar. 

Finalment el set s'ha decidit en el tie-break on l'espanyol ha superat un 3 a 0 inicial del jugador alemany, qui ha trencat la raqueta quan li ha empatat a 3, i s'ha posat per davant amb dos sets a 1 al marcador. 

El partit ha estat molt igualat fins al final. Kohlschreiber ha empat a dos sets per forçar el quint i definitiu que finalment s'ha endut el de Xàbia.

Huracà Nadal-Zverev

Huracà Nadal-Zverev

Abans del partit de Ferrer, s'ha jugat el de Rafa Nadal. A les 11 del matí començava el partit entre els dos números 1 d'Espanya i Alemanya i ho feia amb un minut de silenci per l'atropellament mortal d'un home desequilibrat a Alemanya que s'ha cobrat víctimes mortals. 

Des del principi, Nadal no ha donat cap opció a Zverev i a pesar de dur 72 dies sense competir no ha tingut problemes per a desfer-se del número 4 del món en 2 hores i 16 minuts per 6-1, 6-4 i 6-4 Les errades no forçades han sigut la clau del partit, ja que Nadal n'ha fet 38 i l'alemany 57.

Ferrer-Zverev

Ferrer-Zverev

El 0 a 1 en contra d'Espanya començà divendres. Era el primer partit i possiblement el més difícil per a Ferrer perquè l'alacantí no pogué fer res davant del número 1 alemany, Alexander Zverev. 

L'alemany el va superar amb facilitat amb un claríssim 6-4, 6-2 i 6-2, en 1 hora i 55 minuts posant el 0 -1 per a l'equip del mític Boris Becker, que forma part de la selecció germànica i ha animat els seus al llarg de tota la competició a peu pista de la terra batuda valenciana.

Nadal-Kohlschreiber

Nadal-Kohlschreiber

Després del 0-1 per a Alemanya arribà el torn per a Rafa Nadal que va guanyar sense problemes Kohlschreiber i posà l'empat a 1 en l'eliminatòria amb un marcador de 6-3, 6-3 i 6-3. Això sí, en eixe partit, Nadal mostrà falta de rodatge després de dos mesos sense jugar per lesió, però també va exhibir la classe que atresora el número 1 del món.

Dobles èpic sense premi

Dobles èpic sense premi

Amb l'empat a 1 arribà la jornada de dissabte i el partit de dobles que protagonitzaren Feliciano López i Marc López al llarg de quasi 5 hores de partit davant Puetz i Struff . 

Perdien els espanyols per dos sets a 0 i aconseguiren empatar l'eliminatòria davant la parella germànica. Amb un 4-3 favorable a Espanya en el quint set, els "López" desaprofitaren 5 boles de trencament de servei per a posar-se amb 5 a 3 al marcador i ahí estigué la clau del partit. 

A la fi, el tàndem Puetz i Struff guanyaren els espanyols per 3-6, 4-6, 6-3, 7-6 (4) i 5-7 i posaren contra les cordes Espanya en aquesta eliminatòria amb un 2 a 1. 

En definitiva, una eliminatòria duríssima contra Alemanya, de les que no s'obliden però a la fi, ha estat Espanya la guanyadora i ja l'espera França per un lloc en la gran final de la Davis.

També et pot interessar

stats