Fernando Alonso abandona la Fórmula 1

L'asturià deixa enlaire la seua participació en la Indy Car

Alonso acumula 32 victòries en 17 temporades en la categoria reina de l'automobilisme.
Alonso acumula 32 victòries en 17 temporades en la categoria reina de l'automobilisme.

El pilot Fernando Alonso ha anunciat al seu compte de Twitter que no correrà en la Fórmula 1 en la temporada 2019. L'asturià, de 37 anys, actual corredor de McLaren-Renault i doble campió del Món el 2005 i 2006, acumula 32 victòries en 17 temporades en la categoria reina de l'automobilisme. S'acomiadarà dels circuits el proper 25 de novembre en Yas Marina, Abu Dabi.

La decisió del pilot, que ja va avançar que hui donaria una notícia als seus seguidors, no implica que en el futur no torne a pilotar en Fórmula 1. S'interpreta com un pas més en el seu intent d'aconseguir la Triple Corona. Consisteix a guanyar el Gran Premi de Mònaco de Fórmula 1, que ja va conquerir el 2006 i 2007; aconseguir la victòria a les 24 Hores de Le Mans, cosa que podria ocórrer en 2018 i véncer en les 500 Milles d'Indianàpolis, on va córrer en 2017, però un trencament en el seu motor Honda el va fer abandonar.

És possible que el doble campió del món acudisca a algunes carreres de les Indy Car Series, la competició més important de monoplaces dels Estat Units, per a aclimatar-s'hi i agafar experiència de cara a guanyar les 500 Milles d'Indianàpolis. A més, Alonso es troba immers en la temporada del Campionat del Món de Resistència, on ha aconseguit dues victòries en les dues carreres que ha disputat. La prova finalitza el 16 de juny de 2019.

L'asturià va debutar en Fórmula 1 el 2001 amb Minardi i es va convertir en pilot oficial de Renault dos anys més tard. En aquest equip va aconseguir els èxits més cridaners. En 2007 va viure el seu primer periple a McLaren, on va coincidir amb l'aleshores debutant Lewis Hamilton, amb qui va mantindre una mala relació. Després de tornar a passar per Renault i pilotar per a Ferrari tornaria a McLaren en 2015, on el rendiment del seu monoplaça no va tindre els resultats que esperaven. L'asturià ocupa la novena posició en el Campionat del Món quan encara falten nou grans premis per al final de la temporada 2018 de Fórmula 1.

També et pot interessar

stats