Exitós cap de setmana per als esportistes valencians

Nou medalles en atletisme, judo i gimnàstica rítmica

El paralímpic Maurice Eckhard ha aconseguit el bronze en la contrarellotge individual en la Copa del Món
El paralímpic Maurice Eckhard ha aconseguit el bronze en la contrarellotge individual en la Copa del Món / Projecte FER

Aquest cap de setmana ha sigut profitós per als esportistes valencians: un bon grapat de medalles i bons resultats han vingut a terres valencianes. Entre els esportistes becats pel valencià Projecte FER (Foment Esportistes amb Reptes de la Fundació Trinidad Alfonso), destaquen les proves de la Gimnasiada 2018 i els Jocs Olímpics per a escolars, que se celebren a Marràqueix des del passat 2 de maig, fins aquest dimecres.  Es tracta en concret de l'èxit aconseguit en les proves de gimnàstica rítmica, per María Añó i Noa Ros. Les dos joves, amb només 16 anys, han aconseguit un doblet de bronze: María en pilota i Noa en cércol (en la classificació global després de la suma dels quatre aparells, Añó va quedar quinta i Ros, quarta).

Des de les Filipines, l'alacantina Paula Soria, també becada per FER, ha conquistat la plata en el World Tour 1 Estrella de Vòlei Platja. L'esportista d'Oriola, en parella amb la madrilenya Belén Carro, feia tres anys que no feia pòdium. En aquesta ocasió, només la va superar el duet japonés.

D'altra banda, en judo, Pedro Gómez ha guanyat l'or en el campionat cadet de judo, celebrat a Talavera de la Reina. El de Castalla torna a endur-se el campionat en la seua categoria per tercer any consecutiu i, amb aquest resultat, assegura la seua participació en el Campionat d'Europa de Sarajevo, del pròxim mes de juny. Mentrestant, en la mateixa categoria, Laura Torregrosa s'ha fet amb el bronze després de superar un estat febrós. 

En ciclisme, el paralímpic Maurice Eckhard, del FER, ha aconseguit el bronze en la contrarellotge individual en la Copa del Món, que ha tingut lloc a Bèlgica, en la categoria de discapacitat MC2, a més d'arribar el seté en la prova en línia.

L'atletisme valencià triomfa a Màlaga

Pel que fa a l'atletisme, Claudia Conte, becada per FER i membre del Club del Platges de Castelló, ha triomfat en el Torneig de Federacions Autonòmiques, que s'ha fet a Màlaga. Individualment, ha guanyat l'heptatló absolut, amb 5.491 punts, el que li ha permés arribar a la mínima per a participar en el pròxim Mundial sub-20 que es farà l'estiu a Finlàndia. I amb Bárbara Hernando, Pablo Trescolí i Jorge Dávila, també companys del Platges, han fet que la Comunitat Valenciana quedara primera en la competició per equips, amb 25.289 punts, molt per davant dels 23.000 de Catalunya, que ha quedat segona en la classificació. En aquesta mateixa competició, Pablo Trescolí, ha resultat campió en decatló individual, amb 7.598 punts, 

També hi ha hagut altres components del Platges de Castelló que han destacat aquest cap de setmana. D'una banda, Laura Méndez va quedar quarta dissabte en la IV Milla de la Sagrada Família en Barcelona. D'altra, Claudia Estévez va s'alçà amb la segona posició en la carrera de Salobreña (Granada) després d'haver estat un temps fora de joc a conseqüència d'una lesió.

María Añó i Noa Ros, doblet en bronze en gimnàstica (esquerra) i Pedro Gómez, campió d'Espanya cadet, en judo (dreta) /  Projecte FER

També et pot interessar

stats