Èxit de participació en la marxa cicloturista de València

Més de 2.500 ciclistes han participat en l'última edició de l'actual format de la Marxa Ciutat de València. Miguel Indurain i Claudio Chiappucci han sigut els padrins de la prova.

Miguel Induráin i Claudio Chiappucci han apadrinat la marxa
Miguel Induráin i Claudio Chiappucci han apadrinat la marxa

La marxa ha tingut l'epicentre a la Marina de València, al costat de l'edifici Veles e Vents. Més de 2.500 corredors han pres part en una prova que ha tingut dos recorreguts, un de 100 quilòmetres i un altre de 80, menys exigent. Abans de començar, els participants han guardat un minut de silenci en record de Javier Ochoa. El circuit ha eixit de València i ha anat cap a Cullera pels voltants de l'Albufera i altres paratges dels pobles del sud de la ciutat. La ruta de 100 quilòmetres ha inclòs dos ports de muntanya, “el Volcà” i “el Castell”, els dos amb grans desnivells i rampes de fins al 19%.

En la carrera han pres part dos mites del ciclisme dels anys 90, com són Miguel Indurain, guanyador de cinc tours de França i dos giros d'Itàlia, i un dels seus eterns rivals, l'italià Claudio Chiappucci. Els dos han apadrinat la prova. Altres cares conegudes s'han vist en la prova, com la del pilot Héctor Barberá. Al remat, una festa de la bicicleta i l'esport que ha convertit aquesta tretzena edició en una molt especial, ja que serà l'última amb el recorregut actual.

I això és perquè Javier Castellar ha anunciat els canvis per a l'any que ve, l'edició del 2019, quan de l'actual format es passe a una triple prova que s'anomenarà el Gran Fondo Internacional Ciutat de València. La marxa tindrà tres recorreguts d'alta exigència (de 76, 100 i 185 quilòmetres).

El recorregut més llarg tindrà un total de quatre ports: l’Oronet, de 463 metres d'alt, per a començar el recorregut i al final de la prova; la Frontera, port de primera especial, de 592 metres, i el Chirivilla, al voltant de Gàtova, de 717 metres de desnivell.

Segons Castellar, la Marxa Ciutat de València pot convertir-se en especial perquè no hi ha moltes proves d'aquest tipus que puguen oferir tres recorreguts diferents i integrar tot el món.

L'anunci s'ha fet enmig dels actes de presentació, juntament amb la prova d'eliminació en pista, la carrera de plena inclusió, apadrinada també per Miguel Indurain, i el duel que van tindre l'actual campió del món de ciclisme adaptat Ricardo Ten i el diavolo Chiappucci, amb victòria per al primer.

En la festa també han tingut el seu espai els més menuts amb la Marxa Kids, en què més de 100 xiquets i xiquetes han rodat per un recorregut de tres quilòmetres, per la Marina del port de València.

També et pot interessar

stats