Èxit del primer Arena 1000 a la Comunitat, a Orpesa

Triomf de l'handbol Platja de Xàbia en les categories inferiors

El Pinturas Andalucía Sevilla i el Platges Algesires dominen l'Arena1000 d'Orpesa.
El Pinturas Andalucía Sevilla i el Platges Algesires dominen l'Arena1000 d'Orpesa. / J.L. Recio/RFEBM

La platja de la Conxa d'Orpesa ha estat la seu de la primera de les tres trobades de l'Arena 1000 (proves puntuables per al Campionat d'Espanya d'handbol platja) que se celebraran a la Comunitat Valenciana (a més d'un quart a Antequera) organitzat per la Federació d'Handbol Espanyola. Més de 1.000 jugadors i tècnics, amb un total de 64 equips nacionals, han participat en aquesta trobada que forma part del circuit Arena Handaboll Tour 2018. El Pinturas Andalucía Sevilla, en categoria masculina, i el Platja Algesires, en femenina, han estat els dos equips que s'han imposat en la competició.

Les dos finals van tindre lloc diumenge de vesprada. En la categoria femenina, el Getasur, guanyador de la IV Copa d'Espanya en Torrox fa una setmana, lluità contra el Platja Algesires (que es presentava per primera vegada a la cita), amb la participació de Luisa Toro. La presència de la millor defensa del món de 2016, en handbol platja, va marcar els primers minuts del partit que donà a l'equip madrileny el primer punt. En la segona part, les madrilenyes van apujar la intensitat, però finalment el punt va anar a parar a les de l'Algesires, que finalment també guanyaren el desempat i es feren amb el triomf de el partit.

En la final masculina, el Movex Handbol Platja Granollers (guanyador de l'Arena Handball Tour d'enguany passat) s'enfrontà amb el Pinturas Andalucía Sevilla (recent guanyador, a principis de mes, de l'EBT Finals, celebrat a Polònia). Tot i que per als catalans era la primera final en l'Arena 1000 no els va impedir dominar l'inici del partit. Però a mesura que passaven els minuts, els andalusos van traure avantatge i aconseguiren el punt del primer set. En el segon, els dos equips empataren a 18 gols. També es va forçar el shoot-out en què el porter del Pinturas Andalucía, Joan Costa, va parar dos dels tirs a porteria. Això feu possible el segon punt i la victòria al seu equip.

Triomf dels valencians en les categories inferiors

D'altra banda, els equips valencians foren els protagonistes en les categories inferiors. En les categories femenines, en infantil va guanyar el Llevant UDB Marni i en cadet el Xàbia. Mentre que en les categories masculines, en infantil i juvenil el Xàbia va quedar subcampió i en cadet masculí, el Xàbia Flor d'Eivissa va guanyar.

Els pròxims Arena 1000 es faran a la platja de cala del Bosque d'Orihuela del 29 de juny a l'1 de juliol i a la platja de les Arenes de València del 27 al 29 de juliol.

També et pot interessar

stats