Èxit de la 70a Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana

Ion Izagirre arrabassa el mallot groc a altres estreles del ciclisme

L'esprint final que Izagirre no ha necessitat per a guanyar
L'esprint final que Izagirre no ha necessitat per a guanyar / EFE

L'etapa final de la 70a Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana no ha decebut. Un recorregut de 88,5 quilòmetres entre Paterna i València que han inaugurat les dones. Més d'un centenar de ciclistes de tot el món que han format part d'esta primera edició. Un inici per a aconseguir posicionar-se com una de les proves referents en el calendari internacional femení, amb el mateix recorregut i premi que la categoria masculina. En este primer any, la belga Lotte Kopecky, del Lotto Soudal Ladies, ha aconseguit la victòria, i Sandra Alonso Domínguez ha sigut la primera valenciana en travessar la línia de meta.

A les dos ha començat la modalitat masculina, una carrera molt plana, però amb les mateixes complicacions. El vent ha posat contra les cordes els corredors, llevat dels quatre que han aconseguit escapar, Van Poucke, Kurbatov, Martin i Gougeard. Tot i això, la diferència amb el pilot general no era molt marcada, només dos minuts, que a mida que s'acostaven a València s'ha reduït dràsticament. Tots s'han ajuntat en un pilot quan només faltaven dos voltes per al final, i podia passar qualsevol cosa. I axí ha sigut, una caiguda ha provocat un embús i ha partit el pilot en dos. Un incident que no ha causat ferits i que tampoc ha canviat la classificació general, que des d'ahir, estava pràcticament decidida. Finalment, Groenewegen ha guanyat la cinquena i última etapa. Ion Izagirre ha consolidat el resultat i ha aconseguit, definitivament, el mallot groc, per davant d'altres grans estreles del ciclisme. Alejandro Valverde, campió del món, ha sigut el que més s’ha aproximat a Izaguirre, en quedar segon, com també Pello Bilbao, que ha fet tercer.

Altres s'han quedat més arrere, com Adam Yates, octau, i Edvald Boasson Hagen, que va començar com a líder en les primeres etapes i ha acabat nové. L'últim guanyador del Tour de França, el britànic Geraint Thomas ha acabat el 44.

També et pot interessar

stats