Europa reté la Solheim Cup

L'equip continental ha conquistat a Espanya el tercer títol seguit gràcies a l'actuació estel·lar de la navarresa Carlota Ciganda

Carlota Ciganda celebra el punt de la victòria
Carlota Ciganda celebra el punt de la victòria / A.Carrasco Ragel (Efe)

Europa s'ha proclamat campiona de la Solheim Cup per tercera vegada consecutiva, en la primera edició d'aquesta competició disputada a Espanya. L'equip continental ha aconseguit la victòria, després d'empatar a 14 punts amb els Estats Units. En casos d'empat com aquest, el triomf és per a l'equip que havia guanyat l'edició anterior.

El conjunt europeu s'ha hagut de refer a un mal inici, ja que en la jornada matinal de divendres va començar perdent els quatre primers punts. Però les continentals, liderades per una magistral Carlota Ciganda, van aconseguir empatar a 8 just abans de la jornada decisiva d'aquest diumenge.

I l'última jornada no ha decebut: gran assistència de públic, bon ambient i emoció fins al final. Europa ha començat bé la jornada i s'ha arribat a situar per davant en el marcador (10-9), però les estatunidenques s'han despertat i han aconseguit capgirar el marcador (11-13).

Quedaven quatre punts en joc i Europa estava obligada a guanyar-ne tres per a alçar la copa. La sueca Caroline Hedwall ha fet la faena en remuntar un partit que tenia molt costera amunt. Una altra sueca, Maja Stark, també ha complit i ha sumat el punt que situava l'empat a 13.

Amb el partit de la danesa Emily Kristine Pedersen contra l'estatunidenca Lexi Thompson quasi perdut, totes les mirades se centraven en el duel de l'única representant espanyola a Finca Cortesín (Màlaga). La navarresa Carlota Ciganda, que havia portat la iniciativa durant tot el partit, ha vist com Nelly Korda empatava en el forat 15. El mig punt que li donava l'empat no li servia a Europa per a guanyar.

I Carlota Ciganda no ha fallat. En un moment de màxima pressió, ha respost a un gran colp de la seua rival en el 16 amb un encara millor, que ha deixat la bola molt prop del forat. La navarresa ha embocat el putt i Korda ha errat el seu.

Aquest resultat donava novament a Europa el títol, però Carlota Ciganda no en tenia prou i volia culminar la seua gran actuació amb un altre colp per al record. En el forat 17, de més de 160 metres, ha deixat la bola a penes a un pam del forat i ha aconseguit un birdie que li ha donat la Solheim Cup a Europa. L'espanyola ha sigut profeta a la seua terra.

Ha sigut el final perfecte per a una de les edicions més emocionants que es recorden. Una espanyola ha sigut la millor jugadora de la competició en la primera edició que es disputava a terres espanyoles. I és que Carlota Ciganda ha guanyat els quatre partits que ha disputat i ha aconseguit quatre punts clau per a donar-li la huitena Solheim Cup de la història a l'equip continental.

També et pot interessar

stats