Europa guanya la Ryder Cup

L'equip continental ha conquistat el tretzé títol de la història en derrotar els Estats Units per 16,5 a 11,5

L'equip europeu, amb el trofeu de campions
L'equip europeu, amb el trofeu de campions / Phil Noble (Reuetrs)

Ha costat un poc més del que es pensava després de la gran primera jornada (6,5-1,5), però Europa ha conquistat la Ryder Cup a Roma. L'equip continental ha derrotat els Estats Units per 16,5 a 11,5 i ha alçat el tretzé títol de la seua història, liderat pel número 2 del món, Rory McIlroy, el jugador que més punts ha aconseguit (4) i el número 3 del món, el basc Jon Rahm, que ha acabat invicte i ha contribuït al triomf amb tres punts.

Des de la primera sessió de divendres, que va acabar amb un històric 4-0 per als europeus, es donava per fet que l'equip capitanejat per l'anglés Luke Donald es proclamaria campió. Però la reacció dels Estats Units dissabte, que va ajustar el marcador fins al 10,5-5,5, va fer que no es poguera cantar victòria fins al final.

Donald ho sabia i ha optat per triar els seus millors jugadors per als primers partits dels individuals, conscient que era clau sumar punts com més prompte millor. Viktor Hovland li ha donat el punt que feia 11,5 a Europa i Rahm ha rescatat un punt in extremis en el seu duel contra el número 1 del món, Scottie Scheffler, per a situar el 12-6. McIlroy i Tyrrell Hatton tampoc han fallat i han deixat el títol a només mig punt de distància.

L'estratègia havia funcionat, però els estatunidencs s'han despertat i han tenyit de roig el tauler en els últims partits. Això sí, estaven obligats a guanyar els últims quatre partits en joc per a evitar el títol europeu. I no ho han pogut aconseguir. L'anglés Tommy Fleetwood ha aconseguit el punt definitiu en guanyar el forat 16 a Rickie Fowler.

Europa no ha acusat les baixes de pesos pesants de l'equip com Sergio García o Ian Poulter. Els joves han respost i han donat a l'equip continental el cinqué títol en les set últimes edicions.

També et pot interessar

stats