Van Vleuten guanya l'etapa reina i assalta el lideratge

La ciclista neerlandesa s'ha imposat en la tercera etapa i és la virtual guanyadora de la Volta Comunitat Valenciana Fèmines

Tercera etapa de la Volta Comunitat Valenciana Fèmines

La ciclista neerlandesa Annemiek van Vleuten s'ha imposat amb una exhibició en la tercera etapa de la Volta Comunitat Valenciana Fèmines, de 135 quilòmetres, amb eixida a Vila-real i arribada a Vistabella del Maestrat. Aquest triomf, li ha servit, a més, per a obtindre el mallot taronja de líder i deixar sentenciada la carrera, a falta de l'última etapa d'aquest diumenge. La corredora de Movistar reeditarà així la victòria de la passada edició en la ronda valenciana.

L'etapa d'aquest dissabte ha sigut la més dura i llarga dels sis anys d'història de la Volta, amb 2.500 metres de desnivell. El pilot ha coronat agrupat l'alt de Remolcador, el primer dels tres ports de primera categoria de la jornada, tot i els continus intents d'escapades.

Quan faltaven 50 quilòmetres per a la meta ha saltat un quartet format per Silke Smulders, Marie Le Net, Álex Manly i Matilde Vitillo, encara que el grup gran no ha permés que s'escaparen més enllà d'un minut, amb la mirada posada en el final d'etapa, amb dos ports de primera en els últims dotze quilòmetres.

En les primeres rampes de l'alt del Collao, les escapades han sigut neutralitzades, i l'atac de Van Vleuten (Movistar) només l'ha pogut seguir Mavi García, Cecilie Ludwig i Marta Cavalli. A dotze quilòemtres del final, la neerlandesa ha pegat el colp defiinitiu i se n'ha anat en solitari. En la pujada final a Vistabella del Maestrat, Van Vleuten ha ampliat la diferència per a emportar-se l'etapa i deixar sentenciada la carrera. Ludwig ha entrat segona a 1.05, Cavalli tercera a 1.57, mentre que l'espanyola Mavi García ha arribat en quart lloc.

En la quarta i última etapa, les corredores completaran aquest diumenge 20 un recorregut de 118 quilòmetres entre Sagunt i València. A 30 quilòmetres de l'arribada s'ascendirà el cim del Oronet, de segona categoria. 

També et pot interessar

stats